Sloveenit nauttivat Suomen talvesta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Sloveenit nauttivat Suomen talvesta
Opiskelijatarina
4.2.2016 12:45

Sloveenit nauttivat Suomen talvesta

​Pakkaset olivat kireimmillään tammikuun puolessa välissä, kun liiketalouden vieraaksi saapui 10 opiskelijan ja kahden opettajan ryhmä Slovenian Ptuj´sta.

Hyinen keli ei kuitenkaan säikäyttänyt vieraitamme, vaan he olivat varustautuneet keleihin asianmukaisesti. Yhteistyömme Solski Center Ptuj´n kanssa on kestänyt jo kymmenen vuotta.

Kolmen viikon ajan opiskelijat tekivät yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa Business Plania. Yritysideana oli tällä kertaa slovenialainen ruokaravintola Lahdessa. Ohjelmaan kuului myös monenlaista kulttuuriohjelmaa – ”not just studies but also fun!”
 
Tutustuimme mm. Iskun ja Fazer Myllyn liiketoimintoihin, vietimme päivän Helsingin vilinässä, kävimme keilaamassa, seurasimme Pelicansin kotiottelua ja klassinen konsertti Sibeliustalolla oli myös mieluisa kokemus.
 
Vieraamme viihtyivät sekä paukkupakkasissa että räntäsateessa. ”On hauska kokea talvea niin moni-ilmeisenä”, kertoivat slovenialaiset nuoret. ”Kotona meillä on +15 astetta eikä lumesta tietoakaan”. Ja vahvistuksena tälle nuoret kävivät myös uimassa avannossa Mytäjäisissä!

Yhteinen kieli oli englanti ja ystävyyssuhteita solmittiin aktiivisesti. Huhtikuussa on sitten vastavierailun aika. Kahdeksan liiketalouden opiskelijaa lähtee reissuun kolmeksi viikoksi opettajan kanssa. Yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina myös työssäoppimisen merkeissä.  Zdravo Slovenija!
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx