Simo sai opsostartin kautta oppisopimuspaikan toivealaltaan - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Simo sai opsostartin kautta oppisopimuspaikan toivealaltaan
Opiskelijatarina
Simo, Anna ja Jani yhteiskuvassa
Anna Kalojärvi, Simo Suhonen ja Jani Koikkalainen lähtevät hyvällä mielellä toteuttamaan Simon oppisopimuskoulutusta.
15.11.2013 9:45

Simo sai opsostartin kautta oppisopimuspaikan toivealaltaan

​Simo Suhonen sai opsostartin kautta oppisopimuspaikan Lahden Sokoksen Pressosta ja kouluttautuu nyt kokiksi.
 
– Ysiluokalla kiinnostuin kokin ammatista. Idea tuli siitä, kun olen kotona auttanut ruoanlaitossa. Yhteishaussa pisteeni eivät kuitenkaan riittäneet opiskelupaikkaan. Niinpä menin puoleksi vuodeksi talouskouluun, ja sen jälkeen olin puoli vuotta harjoittelijana monitoimikeskus Takataskun lounasruokalassa, kertoo 17-vuotias Simo Suhonen.
 
Lounasruokalassa työskennellessään Simo innostui alasta lisää, ja motivaatio kouluttautua kokiksi vahvistui. Tänä syksynä Simo aloitti opinnot Koulutuskeskus Salpauksen opsostartissa eli oppisopimusstartissa. Opsostartin opintoihin kuuluu työelämään, ammatteihin ja koulutukseen perehtymistä. Tarkoituksena on löytää nuorta kiinnostava ala ja antaa valmiuksia opiskella oppisopimuksella itselle tutkinto. Simo ja kurssikaverit opiskelivat muun muassa matematiikkaa, äidinkieltä ja työelämätaitoja sekä suorittivat työturvallisuuskortin.
 
– Kahden viikon työelämään tutustumisjakson suoritin Sokoksen Pressossa Lahdessa. Jakso meni ilmeisesti hyvin, sillä marraskuun lopulla aloitan työt Pressossa oppisopimuskoulutettavana, Simo hymyilee.
 

”Tämä on minulle sopiva reitti” 


Presson keittiöpäällikkö Anna Kalojärvi ja Sokos Lahden ravintoloiden ravintolapäällikkö Jani Koikkalainen ovat tyytyväisiä siihen, että he saivat tutustua Simon työskentelyyn ennen päätöstä oppisopimussopimuksen tekemisestä.
 
– Kahden viikon aikana pääsee näkemään, onko nuoren asenne kohdallaan ja osaako hän tarttua työhön. On myös tärkeää, että osaa toimia yhdessä toisten kanssa ja sopii porukkaan, Anna sanoo.
 
Vaikka yhteishaussa ilman koulutuspaikkaa jääminen harmitti Simoa, on hän nyt tyytyväinen toisenlaisesta tavasta hankkia itselleen ammatti.
 
– Tämä on minulle sopiva reitti, opin paremmin tekemällä kuin lukemalla. Odotan jo innolla, että pääsen tosissaan aloittamaan työt ja oppimaan kaikkea uutta. Ymmärrän kyllä myös, että paljon on töitä tehtävänä, ennen kuin todistus kokin ammatista on kädessäni, Simo kertoo.
 
Jani ja Anna kertovat, että työharjoittelijoita Lahden Sokoksen ravintoloissa on ollut jo aiemmin, mutta oppisopimuskoulutus on heillekin uutta. He kiittelevätkin sitä, että oman osaamisensa tueksi he ovat päässeet työpaikkakouluttajan koulutukseen.
 
– Teemme kaikkemme, että Simo saa mahdollisimman hyvän koulutuksen. Samalla tässä on tietenkin tausta-ajatuksena myös se, että kasvatamme osaajaa omaan taloon, Jani summaa.

Haku tammikuussa alkavaan opsostartti-koulutukseen on 15.11–29.11.2013.
 

Lisätietoja opsostartista

Yksilöohjaaja
Henna Rautavuo-Hätönen
puh. 050 403 6865
henna.rautavuo-hatonen[@]salpaus.fi
 
Markkinointisihteeri
Susanna Salmi
puh. 044 708 1641
susanna.salmi[@]salpaus.fi
 
Opinto-ohjaaja
Tarja Mäenpää
puh. 050 384 3937
tarja.l.maenpaa[@]salpaus.fi
 
 
teksti ja kuva: Tiina Jakobsson
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx