SharePoint 2013 -asiantuntijakoulutuksessa järjestelmään pureudutaan pintaa syvemmältä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > SharePoint 2013 -asiantuntijakoulutuksessa järjestelmään pureudutaan pintaa syvemmältä
Uutinen
Siirilä
Yksi koulutuksen osallistujista on Lahden tietotekniikalla työskentelevä Jarkko Siirilä.
28.5.2014 15:40

SharePoint 2013 -asiantuntijakoulutuksessa järjestelmään pureudutaan pintaa syvemmältä

Microsoftin SharePoint 2013 yleistyy yritysten intranet-sivujen ja virtuaalityötilojen alustana. Salpaus aloitti tänä keväänä asiantuntijakoulutuksen, jossa paneudutaan järjestelmän rakenteisiin ja ominaisuuksiin.
 
Yksi koulutuksen osallistujista on Jarkko Siirilä, joka työskentelee palvelupäällikkönä Lahden tietotekniikalla. Lahden kaupungilla intranet ja ekstranet sekä niihin liittyvät sähköiset työtilat ja henkilöstökoulutusten oppimisympäristöt tullaan toteuttamaan SharePointilla. Siirilän tehtävänä on näistä järjestelmistä vastaaminen ja sisällöntuotannon tukeminen teknisestä näkökulmasta.
 
– Aiemmassa työssäni IT-alan yrityksessä olin mukana SharePoint-projekteissa, joten järjestelmä oli tuttu jo ennestään. Täältä koulutuksesta olen saanut hyviä vinkkejä ja joidenkin asioiden kertausta, sekä olen oppinut järjestelmän parhaista käytännöistä, Siirilä kertoo.
 
– Opetus on laadukasta, ja on hyvä, että koulutuksessa on käytössä nimenomaan SharePoint 2013, johon myös Lahden kaupunki on siirtymässä.
 
Koulutus koostuu kymmenestä lähipäivästä, verkko-opiskelusta ja työssäoppimisesta. Koulutuksessa käsitellään muun muassa dokumenttien hallintaa, sisällöntuotantoa, raportointia, wikisivustoja ja blogeja sekä metatietoja. Kohderyhmänä ovat ICT-alan yritysten henkilöstö ja muut SharePointia käyttävät avainhenkilöt organisaatioissa.
 
Ari Saloranta Koulutuskeskus Salpauksen datatiimistä on tyytyväinen, että koulutusta pystytään järjestämään Lahdessa, eikä osallistujien tarvitse matkustaa osaamista hankkiakseen.
 
– Tällaisia koulutuksia on suunniteltu lähiseudun ICT-yritysten kanssa, ja tämä on ensimmäinen toteutus, johon on saatu myös ELY-keskus mukaan tukemaan alueen yritysten kilpailukyvyn ylläpitoa ja tulevaisuuden osaamistarpeiden kehittämistä, Saloranta sanoo.
 
Saloranta kertoo, että tavoitteena on kehittää alueen yritysten ja toimijoiden kanssa heidän tarpeitaan vastaavia ICT-asiantuntijakoulutuksia, ja luoda Koulutuskeskus Salpaukseen tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijatason koulutus- ja opiskelumalli. Meneillään on myös Microsoftin testikeskuksen toteutus Lahteen, jolloin koulutuksiin voidaan liittää sertifiointitestit.

SharePoint 2013 -asiantuntijakoulutus toteutetaan yhdessä Edera Partners Oy:n kanssa ja ELY-keskuksen Täsmäkoulutus-muotona.
 

Lisätietoa koulutuksista

 
Opintosihteeri Marjut Kariluoto puh. 040 756 5055, marjut.kariluoto[@]salpaus.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx