"Seurakunta on monipuolinen työssäoppimispaikka" - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > "Seurakunta on monipuolinen työssäoppimispaikka"
Opiskelijatarina
Titta Liljeström
26.2.2013 13:30

"Seurakunta on monipuolinen työssäoppimispaikka"

​Matkailualan opiskelija Titta Liljeström kertoo opinnoistaan, ja erityisesti työssäoppimisjaksostaan Lahden seurakuntayhtymässä.

”Olen 20-vuotias matkailualan opiskelija, tarkemmin matkailupalvelujen tuottaja -opiskelija. Päädyin alalle sen suurempia miettimättä, ajattelin sen olevan suhteellisen helppo ja mielenkiintoinen valinta sen jälkeen, kun en päässyt ykkösvaihtoehdoilleni taidealoille.
 
Opiskelen neljättä vuotta, vaikka yleensä peruskoulutus ilman lukiota kestää kolme. Tämä johtuu pitkälti poissaoloista, mutta nyt rästitehtävät ja puuttuvat kurssit on kuitenkin suoritettu, ja ammattikoulu minun osaltani alkaa olla loppusuoralla: enää muutama viikko työssäoppimista jäljellä, ja se on siinä!
 
Työssäoppimiset ovat iso osa ammattikoulutusta; kolmesta vuodesta yhteensä yli vuosi menee työssäoppien. Minä itse olen ollut muutaman kerran hotellissa, pari kertaa baarissa ja kahvilassa. Viimeinen eli tämänhetkinen työssäoppimispaikka eroaakin muista melko radikaalisti: Lahden seurakuntayhtymä. Eipä ole (ainakaan toistaiseksi) tarvinnut hätistellä pöydissä nuokkuvia viinasieppoja ulos.
 
Miten sitten matkailuala ja seurakunta liittyvät toisiinsa? Tämän viimeisen työssäoppimiseni tavoite on matkailupalvelujen toteuttaminen, eli suomeksi suunnitella ja toteuttaa matkailualaan liittyviä palveluita, kuten erilaisia tapahtumia. Ja seurakuntahan järjestää vaikka mitä. Muutenkin paikkana tämä on varsin monipuolinen harjoittelupaikka – erilaisia hommia löytyy melkein joka lähtöön.
 
Olisin voinut seuraavaksi kirjoittaa tähän normaalin työpäiväni ohjelman, mutta se on odotettua vaikeampi tehtävä, koska minulla ei ole normaalia työpäivää. Joka päivä on ollut täysin erilainen. Ensimmäiset viikot toimin oppilaitospastori Kaarina Koho-Leppäsen kanssa Tekstari-Helpin kimpussa. Painettiin uusia julisteita, valokuvakirjaa, tarroja, Powerpointtia jne.
 
Suunnittelimme Tekstari-Helppiä mainostavia kahviloita, joita pidimme Salpauksen eri kampuksilla. Kirjoitin myös Salpauksen sivuille juttua asiasta. Välillä menossa mukana oli Vietnamilainen vaihto-oppilas Tu, joka oli mukanamme myös Ristinkirkossa pitämässä tervetuliaistilaisuutta uusille vaihtareille.
 
Tekstari-Helppi-projektin jälkeen minun reviirini siirtyi kasvatuskeskuksesta korttelin toiselle puolelle Missiokauppaan. Missiokauppa on seurakunnan vapaaehtoistyöllä toimiva hyväntekeväisyyskauppa. Siellä normaalin kauppatyön lisäksi hoidin oikeastaan kaikenlaisia juoksevia asioita kaupungilla tai koneella, tein lomakkeita ja mitä tahansa tilanteen mukaan. Lisäksi järjestimme toripäivänä arpajaiset ja ilmaista kahvitusta. Tällä hetkellä vuorottelen kasvatuskeskuksen ja Missiokaupan väliä – olen siellä missä tarvitaan tai on tekemistä.
 
Voin lämpimästi suositella seurakuntaa työssäoppimispaikaksi, itselläni on ainakin ollut varsin mukavaa. Työnhakua ei kannata tyssätä ennakkoluuloihin: Kaikki tapaamani ihmiset ovat ystävällisiä, mukavia ja tavallista. Seurakunnassa tehdään arvokasta työtä yhteiskunnan hyväksi.”
 
Titta Liljeström

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx