Salpauslaiset monipuolisella joukkueella SAKUstars-kotikisoihin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauslaiset monipuolisella joukkueella SAKUstars-kotikisoihin
Uutinen
Salpauksen SAKUstars-joukkue 2013
Salpauksen SAKUstars-kilpailijat kokoontuivat valmistautumaan ensi viikon koitokseen.
10.4.2013 12:20

Salpauslaiset monipuolisella joukkueella SAKUstars-kotikisoihin

Koulutuskeskus Salpauksen SAKUstars-joukkueessa kilpailee tänä vuonna ennätykselliset 49 opiskelijaa. Ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailut järjestetään 16. - 18.4. Lahti Hallissa ja Koulutuskeskus Salpauksessa.

Salpauksen edustuksessa on seitsemän ryhmää, jotka kilpailevat näyttely-, laulu- ja soittotaidoillaan. Yksin esitettävistä sarjoista eniten salpauslaisia osallistuu karaokeen, yksinlauluun, lyömäsoitinsarjaan sekä taidetta kahdessa tunnissa -sarjaan.

SAKUstars-kisoissa oli myös ennakkosarjoja, joihin salpauslaiset tekivät 13 ennakkotyötä, muun muassa maalauksia, piirroksia, videoita ja konemusiikkia.

Omalla biisillä kilpailemaan

Teemu Mäkinen esittää itse tekemänsä laulun nimeltä Pieni enkeli. Hän opiskelee musiikkiteknologiaa Salpauksen Orimattilan toimipisteessä.

- Tein biisin viime vuonna. Se on balladi, rakkauslaulu, jonka voi ymmärtää gospel-musiikkina, ja se kuulostaa vähän kansanlaulultakin. Siksi se sopii hyvin SAKUstarsin kansanlaulu, konsertti- ja hengellinen musiikki -sarjaan.
 
- Haaveenani on tehdä joskus oma levy ja levyttää tuo biisi.
 
31-vuotiaalla Teemulla on aikaisempaakin kokemusta laulukilpailuista: hän voitti juuri Noormarkun karaokemestarikilpailun. Teemu on saavuttanut suosiota myös YouTubessa, jossa hänen Muumi Gaga ja Muumi Robin -coverbiisejään on kumpaakin katseltu noin 90 000 kertaa.
 
Heinolassa merkonomiksi opiskeleva Jalina Kiintola osallistuu SAKUstars-kisoihin jo kolmannen kerran.  
 
- Ensimmäisenä vuonna osallistuin karaokeen, ja sen jälkeen vaihdoin yksinlauluun. Kisoissa on aina ollut tosi kivaa, joten haluan osallistua uudestaan.
 

Näytelmässä ammatillisia unelmia

Salpauksen näytelmätiimi esiintyy ensimmäisenä kisapäivänä, tiistaina 16.4. iltapäivällä. Opiskelijoiden itse käsikirjoittamassa näytelmässä ovat mukana Johanna Aartolahti, Petra Ahl, Jenna Lukkari, Satu Lakka, Anni Suontama ja Kari Virtanen. 
 
- Näytelmämme liittyy kisojen Unelmien amis -teemaan. Hahmot ovat ammattiin opiskelijoita, joiden unelmat liittyvät useimmiten omaan alaan. Näytelmässä on myös romantiikkaa, kertoo liiketalouden opiskelija Petra Ahl.
 
Osa Salpauksen näyttelijöistä on näytellyt ennenkin, osa on tullut Salpauksen näytelmäkerhoon mukaan tänä vuonna, ilman suurempaa kokemusta.
 
- Olen näytellyt yhdeksän vuotta harrastajateatterissa Kuusankoskella. Lisäksi olen näytellyt Mikkelissä näyttämöpäivillä, mutta SAKUstars-kisoihin osallistun nyt ensimmäist kertaa, kertoo leipuriopiskelija Jenna Lukkari.
 
Vaatetusalan opiskelija Johanna Aartolahti oli myös viime vuonna mukana SAKUstars-kisojen näytelmäsarjassa. Tuolloin Salpauksen joukkue sai kunniamaininnan.
 
- Nyt yritämme saada vähintään pronssia.
 

"Opiskelijabileet on parhaat bileet"

Kisojen järjestelyissä on mukana noin 400 Salpauksen opiskelijaa. Viimeisen vuoden matkailualan opiskelijat Miika Mortén, Annika Kivistö, Hanna Saarinen, Maria Tiihonen ja Lisa Todorova ovat suunnitelleet kisojen seremonioita eli avajaisia, kavalkadia, opiskelijabileitä ja päättäjäisiä.
 
- Olemme muun muassa hankkineet esiintyjät ja suunnitelleet sisustuksen seremonioihin. Opiskelijabileet on parhaat bileet! he lupaavat.
 
Teksti ja kuva Silja Häikiö
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx