Salpauskokki 2014 on valittu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauskokki 2014 on valittu
Opiskelijatarina
Kilpailijat
Tomi Ojala, Ferdinand Simonen ja Tomi Tuominen.
14.2.2014 13:50

Salpauskokki 2014 on valittu

​Keskiviikkona 12. helmikuuta pidettiin Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa nuorten kokkiopiskelijoiden kilpailu.
 
Kilpailutehtävänä oli tänä vuonna suunnitella ja valmistaa alkuruoka neljälle Vesijärven kuhasta ja pääruoka samoin neljälle kotimaisesta karitsan ulkofileestä. Tuotekorista löytyivät lisäksi annoksiin tarvittavat muut aineet, kuten tuoreet yrtit ja mehukkaat juurekset.
 
Aikaa varsinaiseen ruoanvalmistukseen oli kaksi ja puoli tuntia, alkuruoka tuli laittaa esille kahden tunnin kuluttua aloittamisesta. Haastavaa tehtävässä olikin ajoittaa ruoanvalmistus oikein, että annokset tulisivat esille oikea-aikaisesti ja kaikki hyvät ominaisuutensa säilyttäen.
 
Tuomariston mielestä työskentely keittiössä oli rauhallista ja perusteltua, kilpailijat olivat keskittyneitä tehtäviinsä. Tämän vuoden kilpailussa myös hyvää oli ruokien makujen vahvistuminen ja raaka-aineiden yhdistäminen annoskokonaisuuksiksi.
 
Voittajaksi selviytyi Tomi Tuominen. Hänen vahvuuksiaan kilpailussa olivat aikataulussa pysyminen ja hallittu työskentely. Lisäksi Tomin annoksissa maut ja värit olivat hyviä, ja annosten ainesuhteet kohdallaan.
 
Toiselle sijalle sijoittuivat Tomi Ojala ja Ferdinand Simonen, kolmanneksi tuli Anni Kela.

Kilpailun tuomareina toimivat:
 
Makutuomarit
Olli Pihlman, päätuomari, Päijät-Hämeen keittiömestarit
Olli Kokko, Päijät-Hämeen keittiömestarit
Markku Torikka, Päijät-Hämeen keittiömestarit
Jukka Turta, koulutuskeskus Salpaus, Päijät-Hämeen keittiömestarit
 
Työskentelytuomarit
Hannu Joutselainen, Koulutuskeskus Salpaus, Päijät-Hämeen keittiömestarit
Vesa Työppönen, Koulutuskeskus Salpaus
 

Tuomarit vasemmalta: Markku Torikka, Jukka Turta, Olli Pihlman, Olli Kokko
 

Voittajan annokset: Pariloitua kuhaa, fenkolisalaattia ja creme-fraiche quenelli.  Pääruokana paistettua karitsaa, porkkanapyreetä, kesäkurpitsaa, karpaloita ja paistettuja sieniä.
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx