Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä
Uutinen
Kasper Jämsä
Salpauksen urheilijoiden koulutuksen suunnittelija Pekka Merikanto kukitti uinnin SM-kultaa voittaneen Kasper Jämsän.
25.5.2015 15:00

Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä

​Koulutuskeskus Salpaus palkitsi 25.5. kaikki opiskelijansa, jotka menestyivät kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa lukuvuoden 2014 - 2015 aikana. Noin 50 opiskelijaa sai stipendin ja ruusun hyvistä suorituksista ammattitaito-, urheilu- ja kulttuurikilpailuissa. Myös opettajia palkittiin menestyksestä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:n urheilukilpailuissa.
 
Rakennusalan toisen vuoden opiskelija Karper Jämsä palkittiin uinnin SM-kultamitaleistaan. Kasper voitti nuorten SM-kisoissa kultaa 200 ja 400 metrin sekauinneista. Tulevaisuuden tavoitteet liittyvät sekä uintiin että rakennusalaan.
 
- Haluan opiskella rakennusinsinööriksi ja tietenkin menestyä uinnissa. Kansainvälinen menestys on tavoitteena.
 
Salpauksen opiskelijat saivat SM-mitaleja myös mm. endurossa, judossa ja ammunnassa. Parhaiten urheilussa menestyi liiketalouden opiskelija Rasmus Kainulainen, joka voitti kultaa salibandyn alle 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa.
 
Ensimmäisen vuoden kokkiopiskelija Arttu Ahonen voitti kevättalvella järjestetyn Salpauksen kokkiopiskelijoiden välisen Salpauskokki-kilpailun. Hän osallistui myös Lahdessa järjestettyyn kokkiopiskelijoiden SM-kilpailuun, jossa sijoittui parinsa Joonas Joukaisen kanssa kuudenneksi.
 
- Kilpailuissa pääsee syventymään ruoanvalmistuksen menetelmiin ja siihen, miten eri raaka-aineita voi hyödyntää. Kisoissa oppii uutta etenkin suunnittelusta ja aikatauluttamisesta, sanoo Arttu.
 
- Haluan pärjätä koulussa ja saada hyvän työpaikan. Aion osallistua kilpailuihin jatkossakin, hän jatkaa.
 
Opiskelijatoiminnan koordinaattori ja Salpauksen Taitaja-joukkueen johtaja Maija Eerola onnittelee Jenni Kangasta, joka voitti Taitaja-kisoissa maalauksen ja tapetoinnin Suomen-mestaruuden. Jenni on juuri valmistumassa maalariksi, ja oman alan työpaikka on jo hallussa.
 
Teksti Silja Häikiö, kuvat Juuso Kariniemi

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx