Salpaus palkitsi kilpailuissa menestyneet opiskelijat - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpaus palkitsi kilpailuissa menestyneet opiskelijat
Uutinen
Matkailulajin voittajat
Matkailulajin voittaneet Taru Lammenranta ja Sini Aaltonen.
22.5.2014 13:20

Salpaus palkitsi kilpailuissa menestyneet opiskelijat

​Koulutuskeskus Salpaus palkitsi 19.5. pidetyssä tilaisuudessa opiskelijat, jotka ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa lukuvuoden 2013–2014 aikana. Yli 80 opiskelijaa sai stipendin ja ruusun hyvistä suorituksista ammattitaito-, urheilu- ja kulttuurikilpailuissa. Tänä vuonna palkittiin myös Taitaja2014-kisatoimiston tukitiimiin kuuluneita.
 
– On hienoa olla mukana tällaisessa tilaisuudessa. Olette onnistuneet loistavasti eri aloilla. Taitaja oli tämän lukuvuoden iso voimanponnistus, ja siellä oli huikea tunnelma, jonka monet varmasti muistavat pitkään, sanoi palkinnot jakanut rehtori Päivi Saarelainen.
 

Parin kehumisella Taitaja-voittoon

 
Sini Aaltonen ja Taru Lammenranta voittivat Taitajassa matkailulajin, joka miteltiin parikilpailuna. Heidän valttikorttinsa kisassa oli positiivisen asenteen ylläpitäminen.
 
– Kertaakaan kilpailun aikana meillä ei mennyt hermot toisiimme. Olimme jo etukäteen päättäneet, että ei saa tiuskia toiselle eikä kiukutella, vaikka alkaisi väsyttää. Jos toinen alkoi näyttää myrtsiltä, niin heti toinen alkoi kehua, että onpa sulla hiukset tänään tosi nätisti ja muuta vastaavaa. Muut vähän ihmettelivät, kun niin paljon kehuimme toisiamme, mutta se oli toimiva taktiikka, aurinkoiset tytöt hymyilevät.
 

Kulttuuria ja sporttia

 
Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskeleva Janne-Tapani Simola sijoittui toiseksi SAKUstars-kulttuurikilpailussa, jossa hän kilpaili karaokessa.
 
– Viime vuonnakin osallistuin kilpailuun, mutta tänä vuonna pärjäsin paremmin, koska kappalevalintani oli osuvampi. Esitin Juha Tapion Ohikiitävää, jota olen laulanut pienestä pitäen. Kokonaisuudessaan SAKUStarsissa oli hyvä tunnelma ja se oli hieno reissu, Janne-Tapani kertoo.
 
Urheilusuorituksista palkintoja saivat sekä yksilöurheilijat että Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto Saku ry:n kilpailuissa menestyneet joukkueet. SAKU ry:n luokkasählyn voittivat kolmantena vuonna peräkkäin rakennusalaa opiskelevat Vili Näveri, Perttu Koljonen, Sami Tuominen ja Eetu Eskelinen.
 
– Tunnemme toisemme niin hyvin, että meidän on helppo pelata yhteen. Nyt valmistumme ja menemme armeijaan, joten seuraavana tavoitteena on voittaa tällä joukkueella armeijan sählyturnaus, pojat virnistävät.
 

SAKU ry:n luokkasählyn voittanut sählyjoukkue.

 

Taitajasta monipuolista työkokemusta

 
Tilaisuudessa palkittiin myös Taitaja2014-kisatoimiston tukitiimissä työskennelleitä opiskelijoita. Päivi Saarelainen muistutti, että onnistunut tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen ilman opiskelijoiden ja henkilökunnan arvokasta työpanosta.
 
Tieto- ja tietoliikennetekniikkaa opiskelevat Jani Aalto ja Seppo Koskelo työskentelivät Taitajassa tekniikan tehtävissä. Janiin tehtäviin kuului muun muassa lajialueiden tekninen suunnittelu, ja Seppo oli toteuttamassa videon suoratoistoa lajeista, jotka kilpailtiin Vipusenkadulla ja Kauneustalossa.
 
– Tästä oppi projektinhallintaa, sitä, miten toimia, kun on monta keskeneräistä työtä yhtä aikaa. Samalla oppi työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Jatkossakin voisi olla mielenkiintoista olla töissä isossa yleisötapahtumassa, Jani ja Seppo sanovat.
 
 

Lisätietoja

 
Koulutuskeskus Salpaus, kilpailupäällikkö Jari Pöyhönen, puh. 050 526 5909
 
teksti ja kuvat: Tiina Jakobsson
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx