Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä
Uutinen
Sara Snellman ja Katri Vaimaa
Sara Snellman ja Katri Vaimaa valmistuvat pian tarjoilijoiksi, mutta kilpailu-ura jatkuu ensi vuonnakin.
22.5.2013 15:35

Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä

Koulutuskeskus Salpaus palkitsi jälleen stipendein ja ruusuin opiskelijansa, jotka menestyivät kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa kuluneen lukuvuoden aikana. Myös opettajia palkittiin urheilu- ja ammattitaitokilpailujen menestyksestä.
 
- Tämä vuosi on Salpaukselle erityinen vuosi, koska järjestimme huhtikuussa valtakunnalliset SAKUstars-kulttuurikilpailut. Se oli aivan huikea tapahtuma. Samalla suunnittelemme ensi kevään Taitaja2014-tapahtumaa, totesi rehtori Marita Modenius.
 
Taitajien ja SAKUstarsien lisäksi Salpauksen opiskelijat osallistuvat joka vuosi urheilukilpailuihin sekä eri ammattialojen kilpailuihin Suomessa ja ulkomailla.
 
Katri Vaimaa ja Sara Snellman voittivat tarjoilijoiden Suomen-mestaruuden joukkuekisassa, joka järjestettiin Jyväskylässä huhtikuussa. He ovat osallistuneet myös Taitaja-kisoihin, ja lisäksi Sara on menestynyt baarimikkokilpailussa. Mitä kilpailemisesta on jäänyt käteen?
 
- Stressinsietokykyä, esiintymistaitoa, luottamusta omaan tekemiseen, toteaa Katri.
 
Suomen-mestaruuden myötä Katri ja Sara pääsevät edustamaan Suomea Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun, joka järjestetään Norjassa ensi vuonna.
 
- Valmistumme nyt ja menemme töihin, mutta käymme jatkossakin Salpauksessa valmentautumassa PM-kisoihin.
 

Kultaa SAKUstars-kotikisoista

Musiikkiteknologian ensimmäisen vuoden opiskelija Rainer Pekkinen (kuvassa alla) voitti konemusiikin sarjan SAKUstars-kulttuurikilpailussa.
 
- Lähdin mukaan, koska kisat olivat Lahdessa ja opettajamme toimi lajivastaavana. Aion osallistua SAKUstarseihin jatkossakin!
 
Konemusiikki kuuluu SAKUstarsin ennakkosarjoihin. Kisafiilis löytyi ennakkotyön tekijällekin, sillä dead line toi mukavasti paineita musiikin työstämiseen.
 
- Musiikkiahan voisi hioa ikuisuuden, mutta dead line painoi päälle. Voitto tuntui hienolta, sillä en juuri ole aikaisemmin voittanut mitään.
 
 

Puuhapete-palkinto Susanna Salmille

Salpauksen opiskelijatoiminnan koordinaattori Susanna Salmi sai palkitsemistilaisuudessa Salpauksen kilpailutoimiston Puuhapete-palkinnon. Se myönnetään joka vuosi henkilökunnan edustajalle, joka on tsempannut muitakin mukaan kilpailutoimintaan. Susanna toimi SAKUstars2013-tapahtuman kilpailukoordinaattorina.
 
Susanna uskoo, että SAKUstars-kilpailujen voima on nimenomaan itsensä ylittämisessä. Monet opiskelijat osallistuvat SAKUstarseissa lajeihin, joilla ei ole mitään tekemistä oman opintoalan kanssa: sähköalan opiskelija voidaan nähdä tanssimassa ja merkonomiopiskelija laulamassa.
 
- Lavalla kaikista opiskelijoista tulee todellisia tähtiä. SAKUstarseissa opiskelijat heittäytyivät mukaan sekä esiintymislavalla että kisajärjestelyissä.
 

Kohti maailmanmestaruuskisoja

Salpauksen Taitaja-joukkue menestyi tänä vuonna paremmin kuin koskaan: Joensuun kisoista tuotiin kotiin 11 mitalia, ja lisäksi CAD-suunnittelun SM-voittaja Jaakko Ekman valittiin Taitajien Taitajaksi, lajinsa ehdottomasti parhaaksi.
 
Jaakko voitti Taitaja-kultaa jo kolmannen kerran. Lisäksi hän sijoittui viime syksynä ammattitaidon Euroopan-mestaruuskilpailuissa pronssille.
 
- Joensuun toisen päivän Taitaja-tehtävä oli ihan EuroSkills-tasoa. Sain siitä 39,6 pistettä neljästäkymmenestä.
 
Jaakko valmistuu pian suunnitteluassistentiksi ja ylioppilaaksi. Seuraava kilpailukoitos odottaa heinäkuussa, kun hän osallistuu Saksassa järjestettäviin ammattitaidon maailmanmestaruuskisoihin eli WorldSkills-kilpailuihin.
 
- Valmistaudun kisoihin pääsykokeiden ja töiden lomassa, sanoo Jaakko, jonka tavoitteena on jatkaa opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.
 
WorldSkills-kisoihin Suomea edustamaan lähtee myös Pirkka Sivonen (kuvassa yllä), joka on valmistunut Salpauksesta kultasepänalan artesaaniksi. Viime elokuussa hän sijoittui hopealle nuorten kultaseppien pohjoismaisessa Bella Nordic Jewellery Awards –kilpailussa Tanskassa.
 
- WorldSkillseissä on kovia maita vastassa, mutta on hyvä, että minulla on kokemusta muistakin kisoista.
 
Pirkka valmentautuu maailmanmestaruuskilpaan Salpauksen opettaja Arto Tikkusen johdolla.
 
- Odotan kisamatkaa kovasti. Olemme tavanneet Suomen maajoukkueen kanssa jo joitakin kertoja, ja porukka on tosi kiva.
 
Teksti Silja Häikiö, kuvat Janita Vilkman
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx