Salpauksessa tanssitaan ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8. - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksessa tanssitaan ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8.
Uutinen
Ammatillinen koulutus valmistaa työhön, elämään ja opintoihin
17.8.2016 10:15

Salpauksessa tanssitaan ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8.

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat ja henkilöstö kokoontuvat maanantaina 22.8. klo 12 tanssimaan ammatillisen koulutuksen puolesta Lahden keskustakampuksella. Tarkempi tapahtumapaikka on Ståhlberginkatu 4 A:n ja Svinhufvudinkatu 10:n välinen sisäpiha.

Salpaus osallistuu valtakunnalliseen Ammatillinen koulutus liikkeessä -tempaukseen, joka tuo esiin ammatillisen koulutuksen monipuolisia mahdollisuuksia eri-ikäisille opiskelijoille ja alueen elinkeinoelämälle.

Salpauksessa halutaan nostaa esiin erityisesti opiskelijat, jotka ovat vahvasti mukana tapahtuman järjestelyissä: eri ammattialoja kuvastavan esityksen esitanssijoina ja ohjaajina toimivat nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen opiskelijat. Musiikkiteknologian opiskelijat vastaavat musiikista ja äänentoistosta. 

Lähihoitajaopiskelijat järjestävät pienemmän tempauksen Vipusenkadun kampuksella, F-talon sisäpihalla klo 13.

Uudistamisen lähtökohtana opiskelijat ja työelämä

Ammatilliseen koulutukseen kohdistuvat koko maassa mittavat leikkaukset, ja samalla tehdään suurta uudistusta toimintatavoissa ja opetuksessa. Tapahtuman keskeinen viesti on: Amiksista valmistuvat ihmiset, joita ilman Suomessa tulisi vilu ja nälkä. Ammatillisen koulutuksen laadusta ja vetovoimasta on huolehdittava reformin keskellä.
 
- Samalla kun resurssit pienenevät merkittävästi ja pysyvästi, meidän pitää pystyä yhdessä katsomaan ammatillisen koulutuksen uudistamista kokonaisuutena ja oppijan edun kannalta. Koko ammatillisen koulutuksen uudistamisen lähtökohtana on asiakaslähtöisyys eli opiskelijat ja työelämä, sanoo Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen.
 
Ammatillinen koulutus liikkeessä -tempauksen järjestävät valtakunnallisesti Ammatillisen koulutuksen kehittämisyhdistys AMKE, opiskelija-allianssi OSKU ry, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ry jäsenineen.

Ammatillisen koulutuksen leikkaukset Suomessa

  • Ammatillisen koulutuksen rahoituksesta leikataan 190 miljoonaa euroa vuonna 2017. Leikkaus on pysyä.
  • Vuonna 2017 ammatillisen koulutuksen rahoitus on 310 miljoonaa euroa (15 %) pienempi kuin vuonna 2013 (lähde: valtion talousarviot)
  • OKM:n laskelmien mukaan 190 miljoonan euron vähennys vastaa 18 000 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkaa.
  • Leikkaus tarkoittaa laskennallisesti yli 2 400 henkilötyövuoden vähentämistä.

Koulutuskeskus Salpauksessa

  • on käyty yhteistoimintaneuvotteluja vuosina 2013, 2014, 2015 sekä keväällä 2016. Henkilöstömäärän vähennys kokonaisuutena vuoden 2013 alusta vuoteen 2018 on arviolta 395 henkilöä, joista opetushenkilöstöä 200.
  • säästetään myös toimitiloissa: Salpaus luopuu toimipisteistä Orimattilan Koulutiellä ja Nastolan Nastopolissa. Lisäksi jatkossa luovutaan Lahden Katsastajankadun sekä Kannaksenkadun käytöstä ja tilankäyttöä keskustakampuksella tiivistetään.
 
SAKKI ry:n ja OSKU ry:n mallivideo tapahtuman esityksestä
 

Lisätietoja

Rehtori Päivi Saarelainen, puh. 0500 716 751
Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen opettaja Johanna Tuliainen, puh. 044 708 0998
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx