Salpauksen työssäoppijoista iso apu LAMKissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen työssäoppijoista iso apu LAMKissa
Opiskelijatarina
Merkonomiopiskelija Jenni Kuisma suorittaa työssäoppimisjaksoa LAMKissa.
8.1.2016 12:25

Salpauksen työssäoppijoista iso apu LAMKissa

​Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden alalla on jo useana vuonna ollut työssäoppimisjaksolla koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita. Työssäoppiminen on ammatilliseen koulutukseen kiinteästi kuuluva opintojen osa ja koulutuksen järjestämismuoto, jossa osa tutkinnon tavoitteista opitaan työpaikalla.
 
Työpaikkaohjaaja Janette Eerola kehuu monivuotista yhteistyötä Salpauksen kanssa ja on erityisen tyytyväinen liiketalouden alan työssäoppimisjaksojen jatkumoon. Opiskelijoille tieto TOP-paikoista välittyy työssäoppimista ohjaavien Salpauksen opettajien kautta. Ja kuten rekrytoinneissa yleensäkin, opiskelijat haastatellaan hakemusten perusteella.
 
Tällä hetkellä LAMKissa on työssäoppijana 18-vuotias Jenni Kuisma. Hän opiskelee kolmatta vuotta Salpauksessa talous- ja toimistopalvelujen merkonomiksi. 
 

LAMK tarjoaa työssäoppijalle monipuolisia työtehtäviä

Työssäoppijalle pyritään LAMKissa tarjoamaan erilaisia tehtäviä, kuten asiakaspalvelutehtäviä, tapahtumajärjestelyä, arkistointia ja rekisteripäivityksiä. Asiakkuudenhallintaan ja tiedotukseen liittyvät tehtävät ovat myös tulleet Kuismalle tutuksi.
 
- Olen kyllä tykännyt olla täällä. Työtehtävät ovat monipuolisia ja ihmiset mukavia, Kuisma toteaa.
 
Eerola kertoo saaneensa opiskelijoista paljon apua arjen kiireisiin. Opiskelijat ovat motivoituneita ja innokkaita oppimaan uusia asioita.
 
- Ja tämähän on paras tapa päästä soveltamaan koulussa opittua teoriaa käytännön työtehtäviin, Eerola jatkaa.
 

Ohjaus ammatillisen kasvun tukena

 Työpaikkaohjaaja toimii työpaikan edustajana työssäoppimisen ja näytön ammattiosaamisen suunnittelussa, toteutuksessa sekä arvioinneissa. Eerola kokee ohjaajana toimimisen tärkeänä osana työssäoppijan ammatillista kasvua.
 
- Ohjaajan vastuulla on myös kannustaa työssäoppijaa ja toimia hänen esikuvanaan, kertoo Eerola, joka tänä syksynä kehitti omaa osaamistaan Salpauksen työpaikkaohjaajakoulutuksessa.
 
Teksti: Janette Eerola 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx