Salpauksen rallitiimi pääsi tositoimiin Rovaniemellä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen rallitiimi pääsi tositoimiin Rovaniemellä
Uutinen
Yön aikana auto korjattiin takaisin kilpailukuntoon.
2.2.2016 16:05

Salpauksen rallitiimi pääsi tositoimiin Rovaniemellä

​Koulutuskeskus Salpauksen moottoriurheiluun suuntautuneet ajoneuvoasentajaopiskelijat aloittivat SM-kautensa Arctic Lapland Rallyssa, joka ajettiin Rovaniemellä 28.–30.1.

Salpauksen opiskelijoiden valmistama ralliauto on tänä vuonna mukana SM-sarjassa, jossa autolla ajaa kuljettaja-kartturi-kaksikko Markus Manninen ja Ville Mannisenmäki. Kilpailuissa ja niiden välillä auton huollosta ja kehittämisestä vastaavat opiskelijat opettajansa johdolla.

Ralliviikonloppu alkoi torstaina testiajon ja auton katsastuksen merkeissä. Vielä perjantain ensimmäinen erikoiskoe sujui mukavasti, mutta pian huoltotiimi pääsi tositoimiin, sillä toinen erikoiskoe päättyi ulosajoon.

”Vasemmalle kääntyvä nopea vitosvaihteella ajettava mutka ja siinä ollut irtolumi oli liikaa. Auto katkaisi mennessään männyn ja taisi siinä tulla puhelinlinjatkin alas”, opettaja Jari Vanhanen kertoo.

Huoltotiimi sai auton varikolle kuuden aikaan illalla ja ryhtyi välittömästi tutkimaan vaurioita sekä kartoittamaan varaosien saatavuutta. Jarin mukaan päätös korjaamisesta syntyi nopeasti.

”Koko auton keula purettiin akselistoa myöten pois ja alettiin vaihtamaan osia”, hän kuvailee korjaustoimenpiteitä, jotka saatiin valmiiksi aamuviideltä.

”Huoltotiimi pääsi nukkumaan noin puoli kuusi aamulla ja herätys seuraavaan kilpailupäivään oli jo tunnin päästä kello 6.30. ”

Huoltojoukon lyhyistä yöunista huolimatta lauantain viisi erikoiskoetta sujuivat moitteitta, ja auto saatiin kaikista vaikeuksista huolimatta maaliin.

Rallin SM-sarja jatkuu helmikuun lopussa Mikkelissä.

Lue myös: Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden rakentamalla ralliautolla kilpaillaan ensi kaudella SM-sarjassa

Seuraa Manninen Rally Teamia Facebookissa

Lisätietoja

opettaja Jari Vanhanen, auto ja logistiikka, p. 050 554 6522

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx