Salpauksen ralliautosta oppia palokunnille - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen ralliautosta oppia palokunnille
Uutinen
Palokuntalaiset tutustuivat Salpauksen opiskelijoiden rakentaman Ford Fiesta R2:n turvaratkaisuihin.
14.9.2015 15:30

Salpauksen ralliautosta oppia palokunnille

Lauantaina 12.9. Salpauksen opiskelijoiden rakentama ralliauto pääsi mallikappaleeksi, kun Päijät-Hämeen sopimuspalokuntalaiset harjoittelivat rallitapahtumien ensivastetehtäviä.

Palopäällystöliiton ja AKK-Motorsportin koordinoimaan koulutukseen osallistui 30 alueen sopimuspalokuntalaista, jotka tyypillisesti vastaavat alueen autourheilutapahtumien välittömistä pelastustoimista. Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutus -nimisiä tilaisuuksia on järjestetty ympäri Suomea tämän vuoden ajan.

Koulutuksen tavoitteena on yhtenäistää ja kehittää rallitapahtumiin osallistuvien palokuntien osaamista niin ralliautosta pelastamiseksi kuin yleisön auttamiseksi onnettomuus- tai muissa vaaratilanteissa.

- Tutkimme auton turvaratkaisuja ja harjoittelemme, miten pystymme pelastamaan kartturin ja kuljettajan, kertoi aluepalopäällikkö Jani Aaltonen Salpauksen Ford Fiesta R2:n roolista koulutuksessa.

Vaikka päivän aikana harjoiteltiin myös rallitapahtuman onnettomuustilanteessa toimimista, lupasi Aaltonen jo etukäteen, että auto tulee takaisin yhtenä kappaleena.

- Ei autoa kuitenkaan katolleen ja romuksi laiteta.

Vuonna 2012 rakennettu ralliauto on aiemmin päässyt tositoimiin esimerkiksi heinäkuun Neste Oil Rallissa, jossa Ismo Rajamäki kartturinaan Jari Tarvainen kilpaili autolla RC4-luokassa. Huollosta vastasivat Salpauksen Heinolan toimipisteen auto- ja logistiikka-alan moottoriurheilupainotteisen linjan opiskelijat yhdessä opettajansa kanssa.

Teksti: Laura Uotila, Kuva: Päijät-Hämeen Pelastuslaitos

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx