Salpauksen opiskelijat voittivat automaatioalan kilpailun Saksassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen opiskelijat voittivat automaatioalan kilpailun Saksassa
Uutinen
 
14.5.2012 15:10

Salpauksen opiskelijat voittivat automaatioalan kilpailun Saksassa

Koulutuskeskus Salpauksen ensimmäisen vuosikurssin automaatioasentajaopiskelijat Jesse Jämsén ja Lauri Paakkari voittivat Saksan Leverkusenissa järjestetyn kansainvälisen ammattitaitokilpailun.  Stop the fire – Sammuta tuli -kilpailu automaatioalan opiskelijoille järjestettiin toukokuun alussa ensimmäisen kerran.
 
Kilpailutehtävänä oli rakentaa neliömetrin alueella olevan kynttilän paikannus- ja sammutusautomatiikka. Jämsénin ja Paakkarin ideoimana liekin etsintä toteutettiin valokennoilla, joita käänneltiin neliön vastakkaisissa nurkissa 90 asteen kulmassa. Ongelmaksi muodostui tunnistusetäisyys, mutta sammutus toteutettiin liekin paikannuksen jälkeen hiilidioksidipatruunalla todella tehokkaasti.
 
Leverkusenin kilpailuun oli kutsuttu oppilaitosten edustajia Lahden lisäksi Espanjan Santanderista, Hollannin Maastrichtista ja Ranskan Sedanista.
 
Jesse Jämsén ja Lauri Paakkari ovat kotoisin Orimattilasta ja opiskelevat Lahdessa, Salpauksen Ståhlberginkadun toimipisteessä. He ovat osallistuneet myös Taitaja-kilpailuihin Suomessa, mutta toistaiseksi karsiutuneet alkukilpailussa.
 

Lisätietoja

opettaja Seppo Kauppi, puh. 050 526 5960
seppo.kauppi[@]salpaus.fi
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx