Salpauksen opiskelijat avustavat Apulanta-elokuvan kuvauksissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen opiskelijat avustavat Apulanta-elokuvan kuvauksissa
Uutinen
Teit meistä kauniin -elokuvan ohjaa Tuukka Temonen (edessä). Kuva: Luis Gomes
23.9.2015 9:15

Salpauksen opiskelijat avustavat Apulanta-elokuvan kuvauksissa

​Apulannan alkuajoista kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan eilen alkaneissa kuvauksissa on mukana joukko Salpauksen viestintäalan opiskelijoita. Heinolan toimipisteen media-assistenttiopiskelijoille elokuvaprojekti on ainutlaatuinen oppimiskokemus, elämys ja haaste.

Opiskelijat työskentelevät noin viisi viikkoa kestävissä kuvauksissa ääni-, video- ja tuotantoassistentteina sekä valoharjoittelijoina. Lisäksi he kuvaavat making of -videon, toimivat tarvittaessa elokuva-avustajina ja ovat mukana rakentamassa elokuvan tapahtumapaikkoja, kuten 90-luvun discoa. Seitsemän opiskelijaa suorittaa kuvauksissa työssäoppimisjakson, mutta koko ensimmäinen vuosikurssi osallistuu projektiin.

Salpauksen opettajat vastaavat opiskelijoiden valinnasta ja valmentamisesta. Käytännön perehdyttämisen hoitaa kuvausryhmä.

- Elokuva on liikkuvan kuvan kuningaslaji, joten kuvaukset vaativat opiskelijoilta sitoutumista, ahkeruutta ja päämäärätietoisuutta. Projekti opettaa myös tuotantokulttuuria ja ryhmätyötaitoja, sillä työpäivät ovat pitkiä ja kiireisiä ja olosuhteet välillä vaativia, toteaa opettaja Ville Grönroos.

Ensimmäisen vuoden opiskelija Mika Halme toimii kuvauksissa ääniharjoittelijana. Hänen työnkuvaansa kuuluu esimerkiksi puomittamista, langattomien radiomikrofonien asentamista sekä tilojen väliaikaista akustointia.

- Tiistaina aloitimme aamukahdeksalta rakentamaan ja kymmeneltä kuvaamaan. Olen aina paikalla kuvauksissa avustamassa äänimiehiä, minkä lisäksi valmistaudumme mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä iltana seuraavan päivän kuvauksiin, kertoo Mika työstään.

- Elokuvan kuvaukset ovat minulle kokonaisuudessaan uusi asia, joten on hienoa päästä mukaan ja nähdä, miten homma toimii.

Kuvaukset päättyvät 24.10. Teit meistä kauniin tulee ensi-iltaan syyskuussa 2016.

Lisätietoja

opettaja Ville Grönroos, p. 044 708 0527
www.teitmeistäkauniin.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx