Salpauksen kokki Arja Tommo ehdolla horeca-alan tunnustuspalkinnon saajaksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen kokki Arja Tommo ehdolla horeca-alan tunnustuspalkinnon saajaksi
Uutinen
Arja Tommo Hyvää pataa -tapahtumassa kesäkuussa 2015.
2.12.2015 16:00

Salpauksen kokki Arja Tommo ehdolla horeca-alan tunnustuspalkinnon saajaksi

​Ravintola Fellmanniassa työskentelevä kokki Arja Tommo on ehdolla PRO-palkinnon saajaksi Ammattikeittiön kokki -sarjassa. PRO on hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaisten vuosittainen tunnustuspalkinto, joka jaetaan 13 eri sarjassa. Voittajia valittaessa kuunnellaan myös asiakkaiden mielipiteitä, joten käy äänestämässä Arja voittoon.

Arja on ehdolla Ammattikeittiön kokki -sarjassa, jonka finaalissa hän kohtaa kaksi muuta ammattilaista. Raadin mukaan sarjassa painotetaan ruuan, sen valmistuksen ja keittiön näkemistä kokonaisuutena, joiden on pelattava yhteen.

“Vuoden 2016 PRO Ammattikeittiön kokki rakastaa hyvää ja terveellistä ruokaa. - - Lisäksi hän etsii aktiivisesti uusia valmistusmenetelmiä, jotka parantavat ruoan makua ja helpottavat valmistusta, sekä edistää hyvää hygieniaa työpisteellä”, raati määrittelee.

Yli 40 vuotta opiskelijaravintoloissa

Arja Tommo on työskennellyt Salpauksen ja sen edeltäjien ravintoloissa 40 vuoden ajan. Tällä hetkellä Arjan ruokia voi maistella Ravintola Fellmanniassa, mutta uransa aikana hän on kokannut myös Salpauksen opiskelijaravintoloissa muun muassa Vipusenkadulla, Ståhlberginkadulla, Teinintiellä ja Asikkalassa.

Juuri opiskelijaravintoloissa viihtyvä Arja haluaa paitsi tarjota maistuvaa ja terveellistä ruokaa myös antaa hyvän esimerkin ammattiin opiskeleville nuorille. Kaikkein palkitsevinta kokin työssä onkin asiakkailta saatu palaute.

- Saan nähdä asiakkaiden tyytyväiset ilmeet ja kuulla kiitokset, kun he ovat saaneet hyvää ruokaa, Arja iloitsee.

Erityisesti mieleen on jäänyt Asikkalan toimipisteessä viikonloppueväitä hakemaan tulleen opiskelijan kiitollinen katse ja kaunis hymy, kun Arja avusti hukassa olevaa opiskelijaa keräämään eväät.

- Opiskelija oli niin kiitollinen, että niiaili ja hymyili isosti.

Kokin työstä mielekkään tekevät myös päivien erilaisuus ja mahdollisuus toteuttaa itseään. Tulevaisuudessa Arja aikoo panostaa luomu- ja lähiruuan käytön lisäämiseen.

Anna ruusuja ja kannusta Arja voittoon

Kunkin sarjan lopullisen voittajan valitsee alan ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva raati, joka ottaa valinnassaan huomioon niin työnantajan kuin asiakkaiden palautteet sekä ehdokkaan omat vastaukset. Tuomaristo antaa saamansa informaation perusteella kullekin finalistille pisteet ammattitaidosta, asenteesta ja esikuvallisuudesta.

Vuoden 2016 PRO-tunnustukset jaetaan juhlallisissa merkeissä gaalaillassa, joka järjestetään 28. tammikuuta Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla.

Sinullakin on mahdollisuus vaikuttaa voittajien valintaan! Vuoden loppuun asti Arjalle ja muille finalisteille voi käydä antamassa ruusuja ja risuja sivulla propalkinnot.fi. Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan kahden hengen lippupaketti tammikuun PRO-gaalaan.

Käy siis kertomassa kokemuksesi Arjasta ja Arjan kokkaamasta ruuasta osoitteessa http://propalkinnot.fi/finalistit/arja-tommo/ ja kannusta Arja voittoon!

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx