Salpauksen joukkue neljänneksi futsalin finaaliturnauksessa Tampereella - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen joukkue neljänneksi futsalin finaaliturnauksessa Tampereella
Uutinen
Salpauksen futsaljoukkue
29.1.2016 12:10

Salpauksen joukkue neljänneksi futsalin finaaliturnauksessa Tampereella

​Salpauksen joukkue oli raivannut tiensä jatkoon Mikkelin karsintaturnauksesta aiemmin joulukuussa 2015. Oli kohtuullista odottaa hyvää sijoitusta Tampereen lopputurnauksesta, sillä kaikki joukkueen pelaajat ovat ns. aktiiviurhelijoita.

Valintakriteerinä joukkueeseen oli tällä kertaa myös opintomenestys, aivan kaikkia halukkaita ei voitu ottaa mukaan. Salpauksen joukkue (11 pelaajaa) koostui pääosin liiketalouden opiskelijoista, heitä oli kaikkiaan 8 pelaajaa. Muista koulutusaloista edustettuina olivat logistiikka- ja rakennusala.

Joukkueella oli matkassa suuren maailman tyyliin nk. Media Officier, joka vastasi video- ja valokuvauksesta sekä editoinnista. Anssi Marttinen hoiti mediavastaavan tehtäviä hienosti ja hänen tuotokset tulevat nähtäville myöhemmin Salpauksen sivuille.

Salpauksen pojat pelasivat alkulohkossa 3 ottelua. Ensimmäisessä ottelussa joukkue kohtasi Varalan urheiluopiston, jonka Salpaus voitti suvereenisti 3-0 (Jesse Mäkelä teki kaikki joukkueen maalit).

Toisessa ottelussa vastaan tuli Sedun  (Lapua) joukkue, joka niin ikään kaatui 3-1. Kolmannessa alkusarjan ottelussa tuli niukka 3-2 tappio Hämeenlinnan Omnialle lukemin 3-4. Voittomaalin hämeenlinnalaiset tekivät aivan viime sekunneilla. Näin ollen Salpauksen sijoitus alkulohkossa oli sija 2.

Jatkopeleissä Salpaus hävisi Turun ammattiopistolle ja joukkueen tie vei pelaamaan himmeimmistä mitaleista.

Pronssipeli osoitti urheilun raadollisuuden. Joukkue esitti siinä lähes parasta osaamista ensimmäisen puoliajan. Puoliajalle mentiin 2-0 tilanteessa. Pieni herpaantuminen toisella puoliajalla kuitenkin johti siihen, että pronssimitalit nappasi Keuda (Järvenpää). Lopun hyvistä tilanteista ja pelin hallinnasta huolimatta joukkue hävisi pronssimitalit tuloksella 3-4. Pelaajien kasvoilta oli nähtävissä pienoinen pettymys.

Salpauksen joukkue sijoittui lopputuloksissa neljänneksi. Joukkueen peli-ilme oli Tampereen lopputurnauksessa erinomainen. Vaikka päivä oli pitkä (lähtö klo 6.45, paluu klo 17), pelaajat jaksoivat keskittyä tekemiseen hyvällä asenteella.

- Erikoismaininnan joukkueesta ansaitsevat liiketalouden opiskelijat, maalivahti Teemu Virtanen, kenttäpelaajat Ifran Sadik, Jesse Mäkelä ja Tino Rantanen. Nelikko pelasi erityisen uhrautuvasti ja antoi kaikkensa joukkueen eteen, toteaa valmentaja, lehtori Kimmo Yli-Savola.

- Kokonaisuutena ajatellen Salpauksen vahvuus oli hyvä joukkuehenki ja tekemisen meininki. Päivän aikana joukkue hitsaantui hyvin yhteen ja saatiin luotua myös uusia ystävyyssuhteita. Nämä ovat tämän päivän työelämässä tarvittuja ominaisuuksia, Yli-Savola jatkaa.

Ensi vuonna on lupa odottaa vielä parempaa sijoitusta, sillä joukkueen runko pysyy pääosin kasassa.

Salpauksen joukkueessa pelasivat:

 • Teemu Virtanen (mv)
 • Ifran Sadik (kapteeni)
 • Jesse Mäkelä
 • Tino Rantanen
 • Iiro Äijö
 • Berat Köse
 • Shadi Jamal (varamv, huoltaja)
 • Eero Karjalainen
 • Halid Abdul Rasoul
 • Miska Heikkinen
 • Sakari Jokinen

Lisätietoja

Kimmo Yli-Savola, puh.  050 373 7313
kimmo.yli-savola[@]salpaus.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx