Salpauksen joukkue hyvällä meiningillä SAKUstars-kilpailuihin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen joukkue hyvällä meiningillä SAKUstars-kilpailuihin
Uutinen
Joukkue yhteiskuvassa
26.3.2014 10:15

Salpauksen joukkue hyvällä meiningillä SAKUstars-kilpailuihin

​Salpauksen joukkue on lähdössä kilpailemaan Vaasaan SAKUstars-kilpailuihin 1.-3.4.2014. Joukkueessa on yhteensä 21 opiskelijaa.
 
Kaarisillan yhdeksästä opiskelijasta koostuva kuoro edustaa kuorosarjassa ja puolustaa viimevuotista voittoaan. Eniten kilpailijoita Salpauksesta osallistuu karaokeen ja yksinlauluun. Lisäksi salpauslaiset osallistuvat näihin lajeihin: digikuvataidetta päivässä, taidetta kahdessa tunnissa, lyömäsoittimet, rap-musiikki, runo tunnissa sekä kansanlaulu-, konsertti- ja hengellinen musiikki. Opiskelijoita on mukana Salpauksen nuoriso- ja vapaa-ajan alalta, audiovisuaalisesta viestinnästä, liiketaloudesta, tekstiili- ja vaatetusalalta, kotitalousopetuksesta, musiikkiteknologiasta ja matkailun alalta.
 
Vaasassa kilpaillaan kolmena päivänä 25 live-lajissa. Live-sarjoihin osallistuu yli 600 opiskelijaa ympäri Suomen, ja kaikkiaan paikan päälle saapuu reilut 1100 opiskelijaa ja huoltajaa. Näytöslajina on tänä vuonna ”tuunaa ekoasu muotinäytökseen”, ja kahden päivän kilpailun jälkeen on muotinäytös, jossa esitellään sarjan tuotokset.
 

Pronssia konemusiikin ennakkosarjassa

 
Salpaus sai SAKUstars-ennakkosarjoissa jo ensimmäisen mitalinsa, kun Rainer Pekkinen sai pronssia konemusiikkisarjassa kappaleella ”Set yourself free”. Kaikkiaan ennakkosarjoihin osallistui Salpauksesta 12 työtä, joista suurin osa osallistui maalaukset ja piirrostaide -sarjoihin. Kaksi työtä osallistui konemusiikkiin ja yksi valokuva-sarjaan.
 
Ennakkosarjoja oli Vaasan kilpailuissa 14, ja niihin osallistui yhteensä 255 kilpailijaa. Ennakkosarjojen palkinnot jaetaan SAKUstars-kilpailuissa.
 

Uusia kokemuksia ja uusia tuttavia

 
Talouskoulussa opiskeleva Johanna Aartolahti, matkailua opiskeleva Satu Lakka ja musiikkiteknologian opiskelija Teemu Mäkinen ovat lähdössä Vaasaan edustamaan Salpausta. Johanna osallistuu karaokeen ja runo tunnissa -kilpailuun. Satu puolestaan kilpailee karaokessa ja yksinlaulussa ja Teemu yksinlaulussa, karaokessa ja lajissa kansanlaulu-, konsertti- ja hengellinen musiikki.
 
Myös viime vuonna SAKUstars-kilpailuun osallistuneet Teemu, Johanna ja Satu kertovat, että kilpailussa on ollut hyvä tunnelma.
 
– Kilpailuista on saanut hyvää esiintymiskokemusta, ja siellä on tutustunut uusiin ihmisiin eri puolilta Suomea. On myös mukava päästä näkemään muiden esityksiä, kolmikko kertoo.
 
Eniten kilpailukokemusta on Teemulla, joka on SAKUstarsin lisäksi osallistunut karaokekisoihin ja saanut niistä jopa ykkössijoja. Viime vuonna Teemu pääsi kurkistamaan kisaorganisaatiota myös sisältäpäin, kun hän suoritti työssäoppimisensa Salpauksen isännöimissä SAKUstars-kilpailuissa.
 
Mitä odotatte tulevalta kilpailulta?
 
– Odotamme hyvää fiilistä ja uusia kokemuksia, mutta myös menestystä. Toivottavasti ehdimme myös tutustua Vaasaan kaupunkina, Johanna, Satu ja Teemu summaavat.
 


SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville ja se järjestetään nyt 62. kerran. Järjestelyistä vastaavat SAKU ry ja tänä vuonna kisoja isännöivä Vaasan ammattiopisto.
 
Lisätietoja kilpailusta
 
 
Lisätietoja Salpauksen joukkueesta
 
Opiskelijatoiminnan koordinaattori Susanna Salmi
puh. 044 708 0703
susanna.salmi[@]salpaus.fi

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx