Salpauksen Taitaja2014-suurtapahtuman valmistelut vauhtiin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen Taitaja2014-suurtapahtuman valmistelut vauhtiin
Uutinen
 
29.3.2012 14:30

Salpauksen Taitaja2014-suurtapahtuman valmistelut vauhtiin

​Koulutuskeskus Salpauksen järjestämän nuorten ammattitaidon SM-kilpailun Taitaja2014:n suunnittelu ja järjestelyt ovat pyörähtämässä täyteen vauhtiin. Päijäthämäläisen suurtapahtuman starttipäivä kokoaa yhteen mittavan joukon kilpailujen lajivastaavia sekä kilpailutoimijoiden ja yhteistyötahojen edustajia Oppimiskeskus Fellmanniaan Lahteen maanantaina 2.4.2012.
 
Koulutuskeskus Salpaus isännöi Taitaja-kilpailua Lahden Messukeskuksen ja Suurhallin alueella sekä niiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Salpauksen kampusalueen tiloissa 8.-10.4.2014. Järjestelyt ovat mittava ponnistus Salpauksen henkilöstölle ja koko Päijät-Hämeen koulutuskonsernille.
 
Salpaus järjestää kisat yhteistyössä päijäthämäläisen elinkeinoelämän kanssa. Oppilaitoskumppaneina muutamissa Taitaja-lajeissa ovat Etelä-Savon ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Porvoon ammattiopisto ja Keski-Uudenmaan ammattiopisto. Samassa yhteydessä pidetään myös erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokisat ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taitaja9-kilpailu. Kilpailujen taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

 

Lajivastaavat ja yritysyhteistyö linkittävät työelämään

Taitaja 2014:n starttipäivä käynnistää eri kilpailulajien järjestelyistä vastaavien henkilöiden koulutusprosessin.
 
- Nämä noin 90 lajivastaavaa ovat omien ammattialojensa asiantuntijapedagogeja, jotka toimivat linkkinä työelämään. Heidän panoksensa tapahtuman järjestämisessä on korvaamattoman tärkeä, kiteyttää Taitaja2014-kilpailujohtaja Jorma Noponen Koulutuskeskus Salpauksesta.
 
Lajivastaavat ovat tiiviisti mukana muun muassa yritysyhteistyökumppanuuksien rakentamisessa.
 
Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa osaamistaan mittelee noin 400 lahjakasta, alle 20-vuotiasta opiskelijaa, joukossa myös kansainvälisiä vieraskilpailijoita. Lahden kisoissa luvassa on yli 40 lajia mukaan lukien muutama näytöslaji. Yleisöä Taitaja2014:n tavoitteena on vetää paikalle noin 35 000 henkilöä.
 
Taitaja2014:n kisatoimistossa työskentelee nyt kaksi kokopäiväistä työntekijää, ja kilpailun lähestyessä rekrytoidaan vielä neljä lisää. Kisojen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvat paitsi Salpauksen henkilöstö myös opiskelijat.
 
- Taitaja2014 on suomalaisen ja päijäthämäläisen ammatillisen koulutuksen esiinmarssi, joka haastaa mukaan koko maakunnan ja sen elinkeinoelämän. Tavoitteena on kehittää ja tehdä tunnetuksi suomalaista ammatillista koulutusta, kannustaa nuoria ja edistää työllistymistä tuomalla osaajat tehokkaasti työelämän ulottuville, sanoo Taitaja2014-kilpailujohtaja Jorma Noponen.
 
Lahdessa pidettiin Taitaja-kilpailut edellisen kerran vuonna 2001. Tänä vuonna Taitaja2012-kisat ovat Jyväskylässä, ja vuonna 2013 tapahtuma järjestetään Joensuussa.
 

Lisätietoja:

Jorma Noponen
Taitaja2014-kilpailujohtaja
puh. 050 523 5815
 
Marjaana Keskitalo
Markkinointi- ja tiedotusvastaava Taitaja2014
puh. 044 708 1470
 
etunimi.sukunimi@salpaus.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx