Salpauksen Pirkka Sivonen diplomisijalle kultaseppien MM-taistossa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen Pirkka Sivonen diplomisijalle kultaseppien MM-taistossa
Uutinen
Pirkka Sivonen
Kultasepät tekemässä kilpailutöitään Leipzigin messukeskuksessa. Etummaisena Pirkka Sivonen. Kuva: Sannakaisa Raatikainen
8.7.2013 16:25

Salpauksen Pirkka Sivonen diplomisijalle kultaseppien MM-taistossa

Pirkka Sivonen ylsi diplomisijaan ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa eli WorldSkills-kisoissa, jotka järjestettiin Saksan Leipzigissa 2. – 7. heinäkuuta. Diplomisijan saavuttaneet ylittävät lajinsa keskiarvopistemäärän, joka on 500 pistettä. 20-vuotias Sivonen on valmistunut Koulutuskeskus Salpauksesta kultasepänalan artesaaniksi, ja hän valmentautui Leipzigin kilpailuun Salpauksen lehtori Arto Tikkusen johdolla.
 
WorldSkills-kisoihin osallistuivat myös Salpauksesta valmistuneet Jaakko Ekman ja Juuso Rämö. Jaakko Ekman kilpaili CAD-suunnittelussa ja Juuso Rämö autotekniikassa. Kaiken kaikkiaan Suomen-joukkue sai Leipzigin WorldSkills-kisoista kuusi mitalia ja 19 diplomisijaa.

 

Vaativia lankaistutuksia ja juotoksia

Pirkka Sivonen kilpaili kultaseppien lajissa, jossa tehtävänä oli valmistaa yksi kaunis ja kestävä kultakoru. Kilpailijoiden tuli osata vaativia lankaistutuksia, sahauksia, juotoksia ja istukkakokonaisuuksia. Tuomarit arvioivat esineen yhdennäköisyyttä piirustuksiin, juotosten laatua, sahauksia, tuotteen pinnankäsittelyn laadukkuutta, mittatarkkuutta ja aikataulussa pysymistä.
 
Pirkka Sivonen työskentelee tällä hetkellä Kultaseppämestari Tarkkasella Helsingissä. Hän on pärjännyt kansainvälisissä kisoissa aikaisemminkin: elokuussa 2012 hän sijoittui hopealle nuorten kultaseppien pohjoismaisessa Bella Nordic Jewellery Awards –kilpailussa Tanskassa.
 
WorldSkills Leipzig 2013:ssa kisattiin 46 lajissa, jotka edustavat laajasti ammatillisen koulutuksen aloja. Tapahtuma kokosi yhteen noin tuhat kilpailijaa 50 eri maasta ympäri maailmaa. Ammattitaidon MM-kisat järjestettiin nyt 42. kerran.
 
 
Lue myös Skills Finlandin tiedote: Suomelle kuusi mitali ammattitaidon MM-kilpailusta
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx