Salpauksen Joni Härkönen kilpaili hitsauksen SM-finaalissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen Joni Härkönen kilpaili hitsauksen SM-finaalissa
Uutinen
Joni Härkönen
26.10.2012 10:00

Salpauksen Joni Härkönen kilpaili hitsauksen SM-finaalissa

​Koulutuskeskus Salpauksen toisen vuoden opiskelija Joni Härkönen oli mukana hitsauksen SM-finaalissa, joka järjestettiin Tampereella 23.–25.10. Härkönen sijoittui finaalissa kahdeksanneksi. Alle 21-vuotiaiden hitsaajien SM-kilpailu oli osa Nordic Welding Expo -messutapahtumaa, ja sen järjesti Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry (SHY).

– Finaali oli tiukka ja pisteet jakautuivat tasaisesti, kertoo kilpailuja seurannut kone- ja metallialan lehtori Olli-Pekka Laajoki Salpauksesta.

Myös kärkisijoista käytiin kova kamppailu, ja lopulta ykköseksi nousi Toni Paalanen Pietarsaaren Optimasta ja toiseksi tuli Ville Virtanen Kuopion ammattiopistosta.

Finalistien tehtävänä Tampereen kolmipäiväisessä kilpailussa oli valmistaa levy- ja putkirakenteinen painesäiliö sekä alumiinirakenteinen säiliö. Lisäksi kilpailijat tekivät levy- ja pienahitsauskokeita. Kilpailutehtävissä tuli käyttää erilaisia hitsausprosesseja.

Härkönen selvitti tiensä finaaliin karsintojen ja semifinaalien perusteella. Myös Salpauksen Sami Parvela osallistui semifinaaliin, mutta jäi yhdeksänneksi ja oli ensimmäinen, joka tippui finaalista pois.

 

Tukea ja valmennusapua yrityksiltä

Joni Härkönen opiskelee levyseppähitsaajaksi Koulutuskeskus Salpauksen Orimattilan toimipisteessä. Hänen valmennuksestaan vastaa Olli-Pekka Laajoki.
 
Joni Härkönen uskoo, että kilpailuihin valmentautuminen ja kilpailukokemukset ovat valttia tulevaisuuden työelämässä. Valmentaja Laajoki pitää ammattitaitokilpailuihin osallistumista ja niihin valmistautumista tärkeänä osana myös alueellista kehittämistä.

– Päijät-Hämeen hitsaava teollisuus tulee tarvitsemaan nuoria, hyvän motivaation omaavia metallialan osaajia.

Salpauksen opiskelijoiden valmentautumisessa ovat olleet suuressa roolissa myös alueen yritykset.

– Makron Oy, Peikko Finland Oy sekä Liukkosen Pultti Oy ovat olleet vahvoina tukijoina sekä valmennusyrityksinä ammattitaidon huippuvalmennuksessa, Laajoki toteaa.

Joni Härkönen on valmentautunut Makron Oy:ssä, jossa hän on tehnyt työssäoppimisjaksonsa sekä kesätyönsä. Hänen ammatillisten taitojen valmentajinaan ovat toimineet työpaikkaohjaaja ja työnjohto sekä muut työntekijät.

– Markon Oy:n tuotantopäällikkö Jussi Rajala on mahdollistanut Joni Härköselle erinomaisen valmentautumisympäristön materiaaleineen sekä aikaa ja valmennusresurssia, kertoo opettaja Laajoki.
 
Joni Härkösen kilpailuvalmennuksesta vastaa lehtori Olli-Pekka Laajoki.

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx