Salpauksen Jaakko Ekman kilpailee CAD-suunnittelun Euroopan-mestaruudesta 4.–6.10. - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen Jaakko Ekman kilpailee CAD-suunnittelun Euroopan-mestaruudesta 4.–6.10.
Uutinen
Jaakko Ekman
Jaakko Ekman keskittyy kilpailutehtäväänsä Taitaja2012-kilpailussa, jossa hän ylsi voittoon. Kuva: Minna Koponen.
28.9.2012 9:55

Salpauksen Jaakko Ekman kilpailee CAD-suunnittelun Euroopan-mestaruudesta 4.–6.10.

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelija Jaakko Ekman kilpailee CAD-suunnittelun Euroopan-mestaruudesta Belgiassa 4.–6.10. Ammattitaidon Euroopan-mestaruuskilpailu EuroSkills2012 järjestetään formulakaupunki Spa-Francorchampsissa, ja siellä kilpailee kaiken kaikkiaan 430 nuorta 24 eri maasta. Lajeja on yli 40.
 
Ekman on voittanut jo kaksi kertaa CAD-suunnittelun Suomen-mestaruuden Taitaja-kisoissa. Ensimmäinen Taitaja-voitto tuli jo hänen ensimmäisenä opiskeluvuotenaan. EuroSkills-kisojen tavoite on selvä:
 
– Mitalia lähden hakemaan.
 
CAD-suunnittelussa kilpaillaan suunnitteludokumenttien tuottamisesta luomalla 3D-osia ja -kokoonpanoja sekä piirustuksia. Belgian EuroSkillseissä CAD-suunnittelulajin kilpailijoille on luvassa yksilötehtäviä sekä tiimitehtävä CNC-koneistuksen kilpailijan kanssa. Tiimitehtävän Jaakko Ekman suorittaa lietolaisen Ville Lehtosen kanssa.
 
Kärköläläinen Ekman opiskelee kolmatta vuotta suunnitteluassistentiksi Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa. Hän suorittaa samalla ylioppilastutkintoa ja on Belgian kilpailuun valmistautumisen lomassa osallistunut myös syksyn ylioppilaskirjoituksiin.
 
Jaakko Ekmania ovat valmentaneet Koulutuskeskus Salpauksen opettaja Kari Kosonen sekä Salon seudun ammattiopiston opettaja Harri Hassinen.
 
Suomesta lähtee EuroSkills-kilpailuihin 40 kilpailijaa ja 29 eksperttiä, jotka toimivat oman lajinsa tuomarina kisoissa.  Suomen maajoukkueen on valinnut Skills Finland ry. EuroSkills-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi.
 
 
 
 
 
 

 Suomen joukkue saapui Belgiaan -video

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx