Salpaukselle menestystä valtakunnallisissa SAKUstars-kulttuurikilpailuissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpaukselle menestystä valtakunnallisissa SAKUstars-kulttuurikilpailuissa
Uutinen
Kaarisillan kuoron joukkue
Kaarisillan kuoron "Ja me samat" -joukkue tapaamassa SAKU-hahmoa.
3.4.2014 15:45

Salpaukselle menestystä valtakunnallisissa SAKUstars-kulttuurikilpailuissa

Valtakunnalliset ammatillisten opiskelijoiden kulttuurikilpailut, SAKUstarsit, kilpailtiin tänä vuonna Vaasassa 1-3.4.2014. Kilpailujen järjestämisestä vastasivat Vaasan ammattiopisto ja SAKU ry. Kilpailu järjestettiin nyt 62. kerran, ja osallistujina oli noin 1 000 ammattiin opiskelevaa ympäri Suomen. Kilpailut järjestettiin Vaasassa nyt ensimmäistä kertaa, ja niitä järjestämässä oli noin 600 opiskelijaa eri aloilta.

SAKUstars-kisoissa kilpaillaan sekä ennakkosarjoissa että live-sarjoissa. Koulutuskeskus Salpaus osallistui SAKUstarseihin neljällätoista ennakkosarjan työllä. Mukana oli piirrostaidetta, maalauksia, valokuva ja kaksi konemusiikkikappaletta. Live-sarjoissa Vaasassa kilpaili 21 Salpauksen opiskelijaa, ja heidän lajinsa olivat: karaoke, yksinlaulu, rap, lyömäsoittimet, taidetta kahdessa tunnissa, runo tunnissa, lauluyhtyeet ja kuorot sekä digikuvataidetta päivässä.
 
Ennakkosarjoista Salpauksen Rainer Pekkinen sai pronssia konemusiikkisarjassa.
 
Live-kilpailussa lyömäsoitin-sarjan kultaa voitti liiketalouden opiskelija Aleksi Silvenius. Hopeaa sai lauluyhtyeet ja kuorot -sarjassa Salpauksen Kaarisillan musiikkialan opiskelijoiden Ja me samat -kuoro, jossa esiintyivät Aki Rönkkö, Mikael Puikkonen, Aleksi Timonen, Sami Katajisto, Milla Ruotsalainen, Jutta Tahvanainen, Erkki Riekkola, Anna Häyrinen ja Timo Aaltonen. Karaoke-sarjasta hopeaa sai nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskeleva Janne-Tapani Simola ja kunniamaininnan sai audiovisuaalisen viestinnän opiskelija Maria Soilu.
 
Vaasassa nähtiin sykähdyttäviä nuorten esityksiä, joiden parhaimmistoa esitettiin avajaisissa, kavalkadissa ja päättäjäisissä isolla SAKUstars-lavalla. Kaikki kilpailut käytiin Vaasan ammattiopiston tiloissa ja viereisellä Roller Center -areenalla. Kulttuurikilpailuissa tärkeintä on osallistumisen riemu, uskallus ja itsensä ylittäminen. Kilpailut käydään positiivisessa ja kannustavassa SAKU-hengessä.
 

Lisätietoja

 
Salpauksen joukkueesta
Opiskelijatoiminnan koordinaattori
Susanna Salmi
puh. 044 708 0703
 
Vaasan SAKUstars-kilpailuista
Vaasan kilpailun projektipäällikkö 
Jussi Itämäki
puh. 040 183 2896
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx