Salpaukseen kunniamaininta NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman liikeideakilpailussa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpaukseen kunniamaininta NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman liikeideakilpailussa
Uutinen
23.1.2013 16:00

Salpaukseen kunniamaininta NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman liikeideakilpailussa

Parhaat Nuori Yrittäjyys NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman liikeideat on valittu. Voiton veivät Vallaton NY (perusaste) ja RikuCo NY (toinen aste).
Toisen asteen kunniamaininnalla palkittiin Friends of Unique Nations NY (F.U.N) Koulutuskeskus Salpauksesta. Yrityksen takana on Salpauksen matkailualan opiskelija Anria Kinnunen.

Friends of Unique Nations NY (F.U.N) tarjoaa palveluita, joissa perehdytään eri kulttuureihin ja globalisoitumisen vaikutukseen. Lisäksi yritys tarjoaa suomalaiseen arvomaailmaan ja kulttuuriin perehdyttämistä. Tuomaristo piti aihetta ajankohtaisena ja tärkeänä, mutta myös haastavana ja liiketoiminnalliselta kannalta haasteellisena.

 

Liikeideakilpailu huomioi myös ideoiden toteuttamiskelpoisuuden

Vuosi yrittäjänä -ohjelman yhteydessä toteuttettavan liikeideakilpailun tavoitteena on löytää uusia ja toteutettamiskelpoisia liikeideoita ja nostaa niitä esille.
 
Tavoitteena on myös löytää ideoita, joissa nuoret saavat tuotua omaa osaamistaan esille. Ideoinnin taustalta on löydyttävä myös realismia, sillä nuoret toteuttavat omaa ideaansa konkreettisesti omassa NY-yrityksessään. Tämän vuoksi idean arvioinnissa otetaan huomioon ohjelman aikataulu (lukuvuosi) ja idean toteuttavuus vuoden aikana.
 
Parhaat ideat valitsivat SHIPSU.com perustaja, yrittäjä, Mikko Varjanne sekä Laskentatoimen professori Mikael Collan.
 
NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perus- ja toisella asteella opiskelevat nuoret perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivia miniyrityksiä, jotka tuottavat palveluja tai tuotteita. Nuoret suunnittelevat itse yrityksensä liikeidean ja toteuttavat sen mukaista miniyritystoimintaa.  Lukuvuonna 2012 - 2013 ohjelmassa on mukana yli 3 500 opiskelijaa ja oppilasta yli 200 oppilaitoksesta.
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx