SAKUstars-karaokekarsinnassa kuultiin muhkeita ääniä ja jammailtiin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > SAKUstars-karaokekarsinnassa kuultiin muhkeita ääniä ja jammailtiin
Uutinen
1.2.2016 8:35

SAKUstars-karaokekarsinnassa kuultiin muhkeita ääniä ja jammailtiin

​Ammatillisten oppilaitosten vuosittaiset SAKUstars-kulttuurikilpailut järjestetään 19.–21.4. Espoon Omniassa. Yksi kilpailujen suosituimmista lajeista on karaoke, jonka alkukarsinnat järjestettiin Salpauksessa torstaina 28.1. Kymmenestä karaokekarsintaan osallistuneesta opiskelijasta jatkoon pääsi kuusi.

Salpausta SAKUstarsin karaokekilpailussa huhtikuussa edustavat hevosalan opiskelija Riikka Merimaa, luonto-ohjaajaopiskelija Tuomas Larkovuo, tarjoilijaopiskelijat Maria Soilu ja Crista Määttänen, sähköalan opiskelija Anna Gavriloff ja vaatetusalan opiskelija Pirita Valkama.

SAKUstarsissa kilpaillaan musiikin lisäksi esimerkiksi kuvataiteessa, kirjoittamisessa, näyttämötaiteessa ja tanssissa. Osa lajeista on ennakkokilpailuja, joiden kilpailutyöt tulee lähettää viimeistään 9. helmikuuta. Livenä huhtikuussa Espoossa kilpailtavien lajien ilmoittautuminen päättyy maaliskuussa.

Jännitystä ilmassa niin kilpailijoilla kuin tuomareillakin

Monella kilpailijalla oli selvästi jännitystä ilmassa, mutta kilpailut sujuivat reippaasti ja rohkeasti karaokemaisen letkeällä meiningillä. Yleisö kannusti jokaista laulajaa raikuvin aplodein.

Tapahtuman tekniikan toteuttivat audiovisuaalisen tuotannon opiskelijat Heinolasta. Salpauksen Kulttuurikeskukseen saatiinkin paikalle ihan ammattimainen karaokejuontaja ja -laitteisto.

Kilpailun tuomareina toimivat musiikkiteknologian opiskelija ja laulaja Julia Mattila sekä musiikin suurkuluttajat ja laulajat lehtori Päivi Nikkanen ja ohjauspalveluohjaaja Petri Moilanen.

Julia kehui kilpailujen meininkiä, kannustavaa yhteishenkeä ja rohkeita kilpailijoita.

- Tiedän, miten jännittävää on nousta lavalle arvioitavaksi, joten jännitän kilpailijoiden puolesta, Julia kertoi.


Tuomarit tietenkin antoivat palautteen positiivisella hengellä. Päivi kehui kilpailun korkeaa tasoa ja kannustamassa olleen yleisön paljoutta.

- Olisi hyvä, että opiskelijoilla olisi enemmän mahdollisuuksia esiintyä erilaisissa tapahtumissa, toivoi Päivi, joka koki tuomarin tehtävän kivaksi.

Petri on henkeen ja vereen tapahtumaihminen ja toikin esiin myös karaokekarsinnan tyylisten tapahtumien tärkeyden, jotka luovat Salpaukseen yhteisöllistä henkiä. Petri kehui myös rohkeita esiintyjiä: on esimerkillistä uskaltaa esiintyä ja todeta, ettei se ole niin vakavaa!

Palautteet jatkoon päässeiden esityksistä

Tuomarit antoivat jatkoon päässeille seuraavaa palautetta:

Riikka Merimaa lauloi biisin ”Tinakenkätyttö” aloittaen kilpailun vahvasti, yllättävänkin vahvalla vedolla. Riikka otti yleisön ja oli hyvin iloinen esiintyjä.

Tuomas Larkovuolla oli huikea karaokemeininki, nautinnollisen rento tulkinta, hyvä fiilis ja meininki ja mielenkiintoinen suomirock-ääni. Tuomas lauloi ”Niin jykevää on rakkaus”.

Maria Soilu lauloi ”Rolling in a dead”-biisin herkästi. Vaativa biisi sopi laulajalle, ja kaunis ääni tuli esiin.

Crista Määttäsellä oli ihana, tumma, kypsä ja makean muhkea ääni, jolla hän esitti hyvin tasapainoisen esityksen. Cristan biisi oli ”Hello”.

Anna Gavriloff esitti iskelmäbiisin ”Tyynyyn jäljet jää”. Biisivalinta oli hyvä Annalle, tuli suomalainen karaokemeininki ja tanssilavamainen fiilis.

Pirita Valkama teki vahvan tulkinnan ”Mercy”-biisillään. Piritalla oli Duffy-meininki, hyvä ääni, biisiin sopiva olemus ja persoona. Jammailu ilahdutti tuomareita.

Kiitos kaikille osallistujille, tuomareille ja järjestäjille sekä mahtavalle yleisölle!

SAKUstars-kilpailuista Salpauksen osalta lisätietoja

Ohjauspalveluohjaaja Susanna Salmi, puh. 044 708 1641, susanna.salmi(a)salpaus.fi

www.sakustars.fi

Teksti: Susanna Salmi

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx