Ruotsin kielen valmennuksesta varmuutta asiakaspalvelutyöhön - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ruotsin kielen valmennuksesta varmuutta asiakaspalvelutyöhön
Uutinen
Linkku Porvoossa
5.6.2015 14:10

Ruotsin kielen valmennuksesta varmuutta asiakaspalvelutyöhön

​Viis virheistä, kunhan ymmärrät ja tulet ymmärretyksi. Tämä oli mottona Salpauksessa järjestetyssä ruotsin kielen valmennuksessa: Uppdatera din svenska! Svenska i arbetslivet och kundbetjäning. Viikon mittainen valmennus aikuisille sisälsi työelämässä ja asiakaspalvelussa tarvittavan ruotsin kielen opiskelua ja kielitaidon syventämistä.
 
- Tavoitteena oli aktivoida passiivista kielitaitoa ja rohkaista käyttämään ruotsia erilaisissa käytännön tilanteissa. Harjoittelimme asiakaspalvelussa ja puhelimessa usein käytettyjä ilmaisuja, kuuntelimme radio-ohjelmia, katselimme tv:n ajankohtaisohjelmia ja opetusvideoita, luimme sanoma- ja aikakausilehtiä jne, kertoo opettaja Annamaija Tolonen.
 
Valmennuksen aikana järjestettiin opintoretki Porvooseen, joka toteutettiin Linkun kyydillä. Linkku on liikkuva oppimis- ja palveluympäristö, jota käyttävät Koulutuskeskus Salpaus, Lahden ammattikorkeakoulu sekä peruspalvelukeskukset Aava ja Oiva.
 
- Valmistelimme ja valmistauduimme Porvoon retkelle etsimällä tietoa eri käyntikohteista ja esittelemällä niitä muulle ryhmälle, tietysti ruotsiksi.
 
 
Ruotsin kielen merkitys työelämässä vaihtelee eri työtehtävissä ja eri puolilla maata. Asiakaspalvelussa kielitaidosta on aina hyötyä.
 
- Mielestäni asiakaspalvelutehtävissä pitää osata ruotsin kieltä edes auttavasti, jotta ymmärtää, mitä ruotsia puhuva asiakas sanoo ja toivoo. Olen itse kotoisin suomenkieliseltä Pohjanmaalta, mutta opiskelin Vaasassa ja Helsingissä. Molemmissa kaupungeissa kuulee ja tarvitsee ruotsin kieltä jatkuvasti, sanoo Tolonen.
 
Salpaus järjestää ruotsin kielen koulutusta myös yrityksille tarpeen mukaan.
 
 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx