”Kerää roska päivässä” – lähihoitajien tempaus Vipusenkadulla 24.9.2015 - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > ”Kerää roska päivässä” – lähihoitajien tempaus Vipusenkadulla 24.9.2015
Uutinen
25.9.2015 12:50

”Kerää roska päivässä” – lähihoitajien tempaus Vipusenkadulla 24.9.2015

​Salpauksen lähihoitajaopiskelijat lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalasta tutustuivat Roska päivässä -liikkeeseen (roskapaivassa.net) ja veivät Vipusenkatu 5 F -talon lähihoitajaopiskelijat keräämään lähiympäristön roskia 24.9. Kaikki opiskelijat lähtivät innokkaasti mukaan tempaukseen, ja motivaatiota lisäsi vielä tieto siitä, että kysymyksessä on roskienkeräyskilpailu.

 

Tempaus päättyi yhteiseen lopetukseen, jossa mitattiin roskien määrä ja arviointiin kannustushuudot. Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen lähihoitajaopiskelijat toteuttivat tempauksen onnistuneesti. Positiivinen asenne ja selkeä ohjaus ja tuotti mukavan ja yhteisöllisen aamupäivähetken.

”Oli kiva tehdä tällaista porukalla ja nähdä miten hyvin kaikki opiskelijat olivat mukana”, kertoivat Sanna Helin, Veera Peltola ja Laura Deppner.”

Saatiin hyvä, uusi kokemus ohjaamisesta ja kaikki sekä opettajat että opiskelijat olivat upeasti mukana”, kommentoivat Netta Sydänmaa, Julia Hartikainen ja Emmi Koukka.


Roskien keräys -tempauksen voittoryhmä oli SOTESA2AVI opettajansa Mervi Lehtorannan kanssa. Ryhmä keräsi eniten roskia hyvällä asenteella ja voitti kahvit ja pullat Koo-Kuppila Kytölässä.

Opettaja Mervi Lehtorannan mielestä tapahtuma oli kiva ja hän oli iloisesti yllättynyt opiskelijoiden innostuksesta ja hyvästä ryhmähengestä.

Voittajien kommentteja:
”Tosi hauska idea ja virkistys keskelle pitkää päivää.”
”Ryhmässä on vähän opiskelijoita, mutta saimme juuri pienen ryhmäkoon takia hyvän tsempin päälle ja kilpailuhenkeä ei puuttunu.”
”Hyvä palkinto meille, valmistumme joulukuussa lähihoitajiksi.”
”Hyvä fiilis jäi kaikin puolin.”

Kuvat ja teksti Arja Virolainen

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx