Roska päivässä -tempaus innosti lähihoitajaopiskelijoita huolehtimaan ympäristöstä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Roska päivässä -tempaus innosti lähihoitajaopiskelijoita huolehtimaan ympäristöstä
Opiskelijatarina
Lähihoitajaopiskelijat lähdössä keräämään roskia.
7.10.2013 13:45

Roska päivässä -tempaus innosti lähihoitajaopiskelijoita huolehtimaan ympäristöstä

​Lasten ja nuorten koulutusohjelma järjesti Koulutuskeskus Salpauksen lähihoitajaopiskelijoille Roska päivässä -tempauksen 2.10.2013. Roska päivässä -tempaus pohjautuu liikkeeseen, jossa siihen sitoutuneet osallistuvat huolehtimaan omista roskistaan, keräävät päivittäin vähintään yhden roskan sekä haastavat yhden kaverin mukaan.

Opiskelijoita viritettiin aluksi tunnelmaan Joo-leikin avulla, joka päättyi kysymykseen ”mennäänkö keräämään roskia?”. Tähän tuli suurimmalta osalta hienosti huudettuna vastaukseksi ”joo”, jota leikin olikin tarkoitus hakea. Hanskat ja roskapussit käteen ja reippaasti liikkeelle, oli mottomme.

Odotusten mukaisesti tempaus herätti monenlaisia tunteita niin oppilaissa kuin opettajissakin. Tempauksen tarkoituksena oli luoda hyvää mieltä sekä kyseenalaistaa ihmisten näkemyksiä roskien keräämisestä ja vastuunkantamisesta. Annoimme oppilaille pureskeltavaksi ajatuksen siitä, kenelle oikeasti kuuluu vastuu ympäristön huolehtimisesta. Näytetään siis hyvää esimerkkiä muille ja lähdetään ajamaan yhteistä hyvinvointia eteenpäin, sillä jokainen meistä on siitä vastuussa. Rohkaise muita tarttumaan haasteeseen!

Kiitos kuuluu kaikille tempaukseen osallistuneille ja 95:lle liikkeeseen sitoutuneelle. Toivottavasti sama into ja panostus jatkuvat pitkän talven yli ja siitä eteenpäin ympäristön puolesta. Voimme kaikki olla ylpeitä itsestämme, kun olemme liikkeellä hyvän asian puolesta. Yhteistyössä on voimaa.

 teksti: Roosa Eskonsipo
kuvat: Heli Kolu
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx