Rinkeli-kilpailun ylivoimainen voitto tuli Salpaukseen persikkawienereillä ja lime-mustikkaleivoksilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Rinkeli-kilpailun ylivoimainen voitto tuli Salpaukseen persikkawienereillä ja lime-mustikkaleivoksilla
Uutinen
Salpauksen voittoisa joukkue: Olga Pietala, Laura Arola ja opettaja Matti Storlöpare.
17.2.2016 16:15

Rinkeli-kilpailun ylivoimainen voitto tuli Salpaukseen persikkawienereillä ja lime-mustikkaleivoksilla

​Koulutuskeskus Salpauksen joukkue voitti lauantaina 13.2. ammatillisten oppilaitosten nuorten leipuri-kondiittori-opiskelijoiden SM-kilpailun Rinkeli Grand Prix'n. Joukkueessa kilpailivat toisen vuoden leipuriopiskelijat Laura Arola ja Olga Pietala. Valmentajana toimi opettaja Matti Storlöpare.

Salpauksen joukkueen voitto oli selvin kilpailun 27-vuotisessa historiassa. Hopeaa otti Vantaan Ammattiopisto Varian joukkue Mirka Wikman ja Johanna Järvinen opettajanaan Sigrid Müller. Kolmanneksi tuli Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hepolamminkadun toimipisteen joukkue Riian Blom ja Mari Törmänen opettajanaan Hanna Oinonen. Yhteensä kilpailuun osallistui 14 joukkuetta.

Voitto oli Salpaukselle kaikkiaan kuudes, minkä ansiosta Kulinaaritaloa koristaa nyt kaksi pokaalia. Rinkeli Grand Prix'n voittaja palkitaan kiertopalkintona toimivalla pokaalilla, jonka oppilaitos saa itselleen voitettuaan kolme kertaa.

Testissä leipurin ja kondiittorin taidot

Rinkeli-kilpailussa osallistujilla oli viisi tuntia aikaa valmistaa neljä tuotetta: kaksi kahvileipätuotetta ja kaksi konditoriatuotetta, joista kummastakin toinen oli pakollinen ja toinen vapaavalintainen. Pakolliset tuotteet paljastettiin kilpailijoille edeltävänä iltana.

Tänä vuonna pakollisena kahvileipänä tehtiin juhlava pullakranssi ja pakollisena konditoriatuotteena valkosuklaa-samppanjahyydykekakku. Vapaavalintaisina tuotteina Salpauksen joukkue valmisti persikkawienereitä ja lime-mustikkaleivoksia.

Tuomarit arvostelivat sekä pakollisissa että vapaavalintaisissa tuotteissa maun ja ulkonäön sekä lisäksi joukkueiden ammattitaidon. Kilpailun tuomareina toimivat yhteistyökumppaneiden edustajat. Päätuomarina toimi Tapio Viikinniemi (Valio Oy) ja muut tuomariston jäsenet olivat Tommi Lönnqvist (Helsingin Mylly Oy), Joachim Wunsch (Finnbakels Oy), Hannu Ahonen (Leipurin Oy) ja Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy). Suomen Leipuriliiton edustajana tuomaristossa toimi Kimmo Huttunen Fazer Leipomot Oy:stä.

Suomen Leipuriliitto ry:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämä kilpailu kisattiin Salpauksen Kulinaaritalossa.

Katso kuvat Salpauksen joukkueen tuotteista:Kuvat: Pekka Paunu, Suomen Leipuriliitto ry, Markku Jousala

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx