Ranskalaiset aikuisopiskelijat oppivat saunanrakennusta Suomessa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ranskalaiset aikuisopiskelijat oppivat saunanrakennusta Suomessa
Opiskelijatarina
Vaihto-opiskelijat veneilemässä
Ranskalaiset vaihto-opiskelijat ja heidän opettajansa veneilivät Päijänteellä Salpauksen opettajien kanssa.
4.10.2012 10:05

Ranskalaiset aikuisopiskelijat oppivat saunanrakennusta Suomessa

Veneretki Päijänteelle, Suomenlinna, Pelicansin peli, Lahden hiihtomuseo, Mölkky, saunominen ja saunan rakentaminen. Muun muassa tällaisia asioita saivat Suomessa kokea ranskalaiset aikuisopiskelijat Medhi Paumand, Vincent Felice, Mathieu Roubinet, Laurent Aramendia ja Lionel Gibert.
 
Rakennusalan opiskelijat viettivät kuukauden Koulutuskeskus Salpauksessa ja suomalaisessa rantamaisemassa rakentamassa saunaa.  Lisäksi he kävivät muun muassa työturvallisuuskoulutuksen ja saivat tutustua Koulutuskeskus Salpauksen talonrakennustyömaihin. 
 
– Suomessa tehdään ehkä enemmän oikeita rakennuksia jo opintojen osana. Ranskassa harjoittelemme pienemmillä projekteilla, kertoi Vincent Felice.
 
Puu on koko joukon mielestä ihanteellinen rakennusmateriaali. Ranskassa puuta on perinteisesti käytetty vähemmän kuin Suomessa, mutta se on muuttumassa entistä trendikkäämmäksi ja edullisemmaksi materiaaliksi.
 
Medhi Paumand, Vincent Felice, Mathieu Roubinet, Laurent Aramendia ja Lionel Gibert tulivat Suomeen Bayonnesta, Lounais-Ranskasta. Heidän oppilaitoksessaan AFPA:ssa voi opiskella rakennusalan lisäksi myös muun muassa matkailu- ja sähköalaa. Myös opettajat Stéphane Bernard ja Xavier Babarit vierailivat Suomessa viikon ajan.
 
Salpaukseen saapuu vuosittain noin 70 vaihto-opiskelijaa, ja Salpauksesta käy ulkomailla yli 200 opiskelijaa. Suurin osa näistä opiskelijoista on nuoria, mutta myös aikuiskoulutuksen puolella tiivistetään yhä enemmän yhteistyötä muun muassa Keski-Eurooppaan. Vaihdot ovat useimmiten työssäoppimisjaksoja.


Saunanrakennustyömaa Vesijärven rannalla edistyi kuukauden aikana huomattavasti.
 

Medhi Paumand, Vincent Felice, Mathieu Roubinet, Laurent Aramendia ja Lionel Gibert sekä heidän opettajansa Stéphane Bernard and Xavier Babarit retkeilivät suomalaisessa järvimaisemassa Salpauksen opettajien Anu Harlinin, Paul Carrollin ja Ari Eklundin kanssa.
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx