Räätälöidystä koulutuksesta hyötyy koko yritys - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Räätälöidystä koulutuksesta hyötyy koko yritys
Työelämätarina
Ulla Koivisto
 
30.11.2011 14:55

Räätälöidystä koulutuksesta hyötyy koko yritys

​DNA:n kehityspäällikkö Ulla Koiviston mielestä yritys saa parhaan hyödyn henkilöstökoulutuksesta silloin, kun koulutus on räätälöity yrityksen omien tarpeiden mukaiseksi ja siinä on mukana useita työntekijöitä.
 
- Tulee tosi iso etu, jos yrityksellä on oma ryhmä, joka kouluttautuu oppisopimuksella. Kaikki harjoitteet voidaan viedä suoraan käytännön työhön. Samalla kehitetään sekä yksilöä että yritystä.
 
DNA:n omassa esimiesvalmennuksessa on 140 esimiestä, joilla kaikilla on mahdollisuus suorittaa Koulutuskeskus Salpauksessa johtamisen erikoisammattitutkintoa. Tällä hetkellä tutkintoa suorittaa noin 50 henkeä, ja lisäryhmiä suunnitellaan.
 
- Salpauksessa ymmärretään yritysten tarpeet. Käymme yhdessä keskustelua siitä, mitä DNA:lla tarvitsemme. Kannattaa valita iso talo yhteistyökumppaniksi, koska silloin koulutustarjonta on suurempi.
 

Koulutuksessa lähtee laput silmiltä

Koivisto työskentelee DNA:n Lahden toimipisteessä ja vastaa osaamisen kehittämisestä DNA:lla ympäri Suomen. Hän opiskelee itsekin johtamisen erikoisammattitutkintoa ja on aikaisemmin suorittanut muun muassa kaksi insinöörintutkintoa.
 
- Olen myös näyttötutkintomestari. Se auttaa ymmärtämään oppilaitoksen näkökulmaa.
 
DNA:lla on toimistoja Lahdessa, Vantaalla, Helsingissä, Raisiossa, Oulussa, Kuopiossa, Raumalla, Porissa ja Tampereella. Lisäksi DNA Kaupalla on 76 myymälää ympäri Suomen.
 
- On hyvä, että koulutuksessa on mahdollisimman sekava ryhmä kaikenlaisia esimiehiä. Siinä lähtee laput silmiltä, kun tutustuu kollegoihin ympäri Suomea.
 
DNA:lla on intranetissä omat sivut johtamisen erikoisammattitutkintoa suorittaville. Siellä voidaan esimerkiksi muistuttaa etätehtävistä. Talon sisällä saatu palaute kouluttautumisesta on ollut pääosin positiivista.
 
- Tämä on edullisin tapa kouluttaa henkilöstöä. Yksittäisistä kursseista ei tule samanlaista tulosta kuin yhdessä tekemisestä.
 
- Meillä koulutetaan jo töissä olevia ihmisiä, mutta varmasti on myös varteenotettava vaihtoehto rekrytoida ihmisiä oppisopimuksen kautta.
 

Teksti Silja Häikiö, kuva Sanna Henttonen

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx