Puusepästä muotoilujaksi ja yrittäjäksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Puusepästä muotoilujaksi ja yrittäjäksi
Opiskelijatarina
Tuol-tuoli
10.8.2012 11:55

Puusepästä muotoilujaksi ja yrittäjäksi

​"Aloitin puusepän opinnot heti peruskoulun jälkeen. Olin silloin ollut jo pitkään vakaasti sitä mieltä, että minusta tulee puuseppä. Pidän käsillä tekemisestä ja koin olevani myös hyvä käsitöissä. Opiskeluajat muistan mieluisina ja hyvin opettavaisina. Meidän ryhmässä oli minun lisäkseni vain muutama suoraan peruskoulusta tullut. Suurin osa oli jo ollut työelämässä tai suorittanut muita opintoja.

Nyt kun peilaan oppeja nykyiseen työnkuvaani, niin tärkeimpinä näen vastuun ottamisen omista tekemistäni. Harjoitteluiden ja erilaisten harjoitustöiden avulla sain ottaa vastuuta ja jouduin perustelemaan valintojani. Pidin myös opintojen monipuolisuudesta : perinteiset puusepänopit, visuaaliset kurssit , harjoittelut.... 

Koulussa ollessani näin selvän jatkoyhteyden Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituuttiin, johon hainkin opintojen päätyttyä opiskelemaan. En päässyt ensimmäisellä yrittämällä sisään, joten työskentelin muutaman vuoden ajan mm. puuseppänä. 

Idean yrityksen perustamisesta sain jo kouluaikoina yrittäjyyskursseilla. Olen aina pitänyt yrittämistä hyvänä vaihtoehtona työllistymiseen. Koen, että olen kulkenut päämääräni juuri muotoilijan ammatti aina lapsuudestani lähtien: majojen nikkarointi, peruskoulun käsityötunneilla syntyneet esineet, puuseppä opinnot, muotoilijaksi opiskelu ja lopulta yrityksen perustaminen.”

Mikko Murtonen 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx