Pukeutuminen lähtee persoonasta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Pukeutuminen lähtee persoonasta
Uutinen
Tuula Loikkanen
15.12.2014 13:35

Pukeutuminen lähtee persoonasta

- Persoonallisuuden ja oman tyylin löytäminen on jokaiselle hyvin tärkeää. Siksi pukeutuminen lähtee aina persoonasta, ei niinkään väreistä ja vartalonmuodosta, sanoi Muotikaupan liiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen, joka oli puhumassa Salpauksen vaatetusalan opiskelijoille, opettajille ja yritysyhteistyökumppaneille joulukuun alussa.

 Ihmiset kommunikoivat vaatteillaan, ne ovat osa identiteettiä. Vaatteilla voi antaa viestin tai niillä voi luoda henkisen suojan. Myös sillä on väliä, miten vaatteitaan kantaa.

 - Jos on positiivinen ihminen, on aivan sama, mitä on päällä. Linnan juhlissa Hannes Hynösen persoona oli niin mukaansatempaava ja iloinen, että muistamme hänen hymynsä ja persoonansa, emme vaatteita, Loikkanen muistutti.

 

Merkittävä talouden ala

Vaate- ja tekstiiliala on yksi maailman suurimmista talouden aloista. Suomessa kuluttajat käyttävät neljä miljardia euroa vuodessa rahaa vaatteisiin.

 - Rättibisneksellä on hieman vähättelevä maine. Sitten vasta kun kerron, millaisia rahoja siellä pyörii, aletaan ymmärtää, että ollaan tärkeän asian äärellä.

Vaateteollisuudessa täytyy osata ennustaa monta vuotta eteenpäin.

 - Trendiennusteiden merkitys kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä poimitaan jo ajatuksia, ideoita ja ilmiöitä vuodelle 2017. Värikartat ovat selvillä 2016 vuoden kevään ja kesän mallistoon, ja tuotannossa on nyt vaatteet keväälle 2015.


Teksti ja kuvat Fanni Paappanen


http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx