Pieniä vieraita keittiössä lähihoitajaopiskelijoiden kanssa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Pieniä vieraita keittiössä lähihoitajaopiskelijoiden kanssa
Opiskelijatarina
Eskarilaiset keittiössä valmistamassa välipalaa
10.2.2014 10:25

Pieniä vieraita keittiössä lähihoitajaopiskelijoiden kanssa

​Lähihoitajien opintoihin kuuluu asiakkaan ohjaaminen ruoanvalmistuksessa. Niinpä Heinolan opiskelijat olivat kutsuneet esikoululaisia kanssaan keittiöön.
 
Perjantaina 7. helmikuuta Opintien aulaa piristi 21 Kaakkurinkartanon eskarilaista. Heinolan toisen vuoden lähihoitajaopiskelijat olivat kutsuneet heidät vieraikseen keittiöön. Jokaiselle eskarilaiselle oli lähetetty tilaisuuteen oma kutsu.
 
Alkupalaksi valmistettiin hedelmäsalaatti. Aamupäivän aikana valmistui myös cocktailtikkuja, joihin lapset saivat itse laittaa haluamiaan raaka-aineita. Toisessa keittiössä valmistettiin suklaamuffineja, suklaapirtelöä ja boolia. Yhden ryhmän vastuulla oli salin kattaus. Jokainen lapsi sai osallistua jonkin ruuan valmistukseen.
 
Keittiöissä oli pirteää puheen porinaa ja tehokasta touhua. Lopuksi istuttiin yhdessä alas ja nautittiin maukkaasta välipalasta.
 
Palautetta päivästä kysyttiin hymynaamakorttien avulla. Punaiset olivat surullisia naamoja ja vihreät nauravaisia. Kun pyydettiin nostamaan omasta mielestä aamupäivää kuvaava kortti, nousi jokaiselta
eskarilaiselta vihreä kortti.
 
– Tämä oli paras päivä ikinä, eräs eskarilainen kertoi.
 
Yhteistyö työelämäpaikkojen ja opiskelijoiden kanssa on tärkeää. Näin opiskelijat saavat uusia kokemuksia ja saavat näyttää osaamistaan, ja asiakkaat, kuten esikoululaiset, saavat erilaisia kokemuksia.
 
Teksti: Piia Ollila
Kuvat: Piia Ollila & Oona Ainiala
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx