Pelicansin kiekkoilijat valmistuivat myynnin ammattilaisiksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Pelicansin kiekkoilijat valmistuivat myynnin ammattilaisiksi
Opiskelijatarina
Pelaajat ja opettaja yhteiskuvassa.
Pelaajat Jan Latvala, Joonas Hurri, Juha-Pekka Pietilä ja Jarkko Immonen sekä opettaja Seija Finsk.
11.3.2014 13:05

Pelicansin kiekkoilijat valmistuivat myynnin ammattilaisiksi

​Kaksi vuotta sitten joukko Pelicansin liigapelaajia aloitti työn ohella opiskelun Koulutuskeskus Salpauksessa. Projekti on nyt saatu päätökseen, ja neljä pelaajaa ovat suorittaneet myynnin ammattitutkinnon. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Salpauksen liiketalouden aikuiskoulutuspuoli toteutti koulutuksen yhteistyössä liigajoukkueen kanssa.
 
Jan Latvala, Joonas Hurri, Juha-Pekka Pietilä ja Jarkko Immonen valmistuvat myynnin ammattilaisiksi. Alun perin mukana olivat myös toiset neljä pelaajaa, mutta pelipaikkakunnan vaihtumisen myötä heidän opintonsa ovat keskeytyneet tai jatkuvat toisessa oppilaitoksessa.
 

”Ei tuloksia ilman kipua”

Tutkinto toteutettiin näyttötutkintona, ja koulutus järjestettiin pelaajien ammatti ja aikataulut huomioiden. Lähiopetus toteutettiin pääsääntöisesti Salpauksen tiloissa. Opintoihin kuului myös työpaikalla oppimista, ja sen ohjaamisesta vastasivat Isku Areenan eri kaupallisista toiminnoista vastaavat henkilöt.
 
Opiskelun sovittaminen yhteen kiekkoilijoiden vaativan arjen kanssa ei aina ollut ihan yksinkertaista.
 
– Tämä on vaatinut useasti ponnistelua, joustavuutta ja aikataulujen sovittelua. Kuitenkin yhteistyö kaikkien osapuolten kesken on sujunut mitä parhaiten. Tärkeänä seikkana pidän myös sitä hurttia huumoria, jota pojat monesti viljelivät eri tilanteissa, kertoo opettaja Seija Finsk Salpauksesta.
 
Koulutusidean taustalla ovat pelaajayhdistys Suomen Jääkiekkoilijat ry ja Jääkiekkoliitto. Tavoitteena on saada ammatikseen jääkiekkoa pelaaville toinen ammatti tulevaisuuden varalle.
 
– Jääkiekon etu, mutta toisaalta myös haaste on se, että siinä on moneen muuhun lajiin verrattuna hyvät mahdollisuudet päästä ammattilaiseksi korkeiden tulojen pariin. Tämä saattaa osaltaan vähentää pelaajien kiinnostusta koulutuksen hankkimiseen, pohtii Suomen Jääkiekkoliiton opintokoordinaattori Juha Mäki-Kokkila.
 

Kiinnostus opiskeluun heräsi 

Pelaajat kertovat lähteneensä mielellään suorittamaan myynnin ammattitutkintoa, kun mahdollisuus siihen tarjoutui.
 
– Tässä sai taas kiinni opiskelusta ja pääsi sisään opiskelun maailmaan. Oli mukava huomata, että oppiminen sujui. Kyllä tässä heräsi ajatus, että myös jatkossa opiskelisi jotakin, ja vielä pelaajauran aikana, pelaajat kertovat.
 
– Kiinnostavalta kuulosti esimerkiksi Mäki-Kokkilan esittelemä vaihtoehto, että tästä voi jatkaa opintoja tradenomiksi.
 
Myös Pelicansin urheilujohtaja Mika Saarinen pitää opiskelua tärkeänä pelaajien hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta.
 
– Eiköhän sovita niin, että teillä kaikilla on velvollisuus joko houkutella toinen pelaaja Pelicansista opiskelemaan seuraavaksi tai jatkaa itse opintoja, Saarinen sanoo pilke silmäkulmassa.
 

Lisätietoja

Opettaja Seija Finsk, puh. 044 708 0393
 
teksti: Tiina Jakobsson
kuva: Katariina Malkki
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx