Pekka Paunu on vuoden 2012 yrittäjyyshenkinen YES-opettaja - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Pekka Paunu on vuoden 2012 yrittäjyyshenkinen YES-opettaja
Uutinen
11.12.2012 9:00

Pekka Paunu on vuoden 2012 yrittäjyyshenkinen YES-opettaja

Päijät-Hämeen YES-keskus on valinnut vuoden 2012 YES-opettajaksi Koulutuskeskus Salpauksen matkailualan lehtori Pekka Paunun.
 
Paunu on jo vuosia toiminut opettajan tehtävässään opiskelijan yrittäjyystaitoja ja asenteita edistävästi. Hän on muun muassa luotsannut useita opiskelijoiden harjoitusyrityksiä eli NY-yrityksiä ja osallistunut 24 tunnin yrittäjyysleireille ohjaajana.
 
– Pekka Paunu on omalla innokkuudellaan ollut esimerkkinä myös muille opettajille. Hän jakaa mielellään kokemuksiaan siitä, kuinka erilaiset toimintamallit tukevat opiskelijan yrittäjämäisiä taitoja, kertoo Päijät-Hämeen YES-keskuksen projektipäällikkö Heidi Hosiokangas.
 
Pekka Paunun mielestä yrittäjäasenne pitää olla ammatillisessa opetuksessa läsnä: sisäistä yrittäjyyttä tarvitsee jokainen, vaikka ei välttämättä ryhtyisikään yrittäjäksi.
 
– NY-toiminta sopii ammatilliseen opetukseen hyvin, koska opiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen.  Näin he pääsevät konkreettisesti harjoittelemaan yrittäjyydessä tarvittavia tietoja ja taitoja aina liikeideasta yrityksen lopettamiseen asti. Tällaisessa opiskelutavassa opiskelijat ovat motivoituneita ja opettajan tehtäväksi jää lähinnä ohjaajan sekä valmentajan rooli, sanoo Paunu.
 
Päijät-Hämeen vuoden YES-opettaja palkittiin yrittäjähenkisessä joulupuurotilaisuudessa, jossa opettajat, opiskelijat ja yrittäjät kokoontuivat tiistaina 11.12. Valtakunnallinen YES ry ja Päijät-Hämeen YES-keskus palkitsevat vuosittain opettajan, joka on työssään edistänyt esimerkillisesti yrittäjyyskasvatusta.
 
Päijät-Hämeen YES-keskus on Koulutuskeskus Salpauksessa toimiva hanke, joka palvelee Päijät-Hämeen eri koulutusasteiden opettajia, opiskelijoita, yrittäjiä ja työelämän edustajia kaikissa yrittäjyyskasvatukseen liittyvissä asioissa.
 
Kaikki Suomen YES-opettajat julkistetaan valtakunnallisen YES ry:n nettisivuilla 14.12.
 

Lisätietoja

Yrittäjyysvalmennuspäällikkö Heidi Hosiokangas, puh. 044 708 0650
Päijät-Hämeen YES-keskus, Koulutuskeskus Salpaus
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx