”Paikallisuus ja joustavuus olivat Salpauksen etuja kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksissa” - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > ”Paikallisuus ja joustavuus olivat Salpauksen etuja kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksissa”
Työelämätarina
Keijo Uutela
Uutelan Maansiirto Oy:n toimitusjohtaja ja liikenteestä vastaava Keijo Uutela kertoo, että yrityksen henkilöstö suoritti kuljettajien ammattipätevyyskoulutukset Salpauksessa.
21.5.2014 8:40

”Paikallisuus ja joustavuus olivat Salpauksen etuja kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksissa”

​Ammattipätevyys vaaditaan kaikilta kuljettajilta tavaraliikenteessä tämän vuoden syyskuusta alkaen. Uutelan Maansiirto Oy:n henkilökunta suoritti vaatimuksiin kuuluvat jatkokoulutukset Koulutuskeskus Salpauksessa.
 
Ammattipätevyyden tarkoitus on lisätä autonkuljettajien ammatillisia valmiuksia, ja näin parantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajien edellytyksiä tehtävien hoitamiseen. Laki ja asetus kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyydestä tulivat voimaan 1.8.2007.
 
EU-direktiiviin perustuva lainsäädäntö sisältää vaatimukset perustason ammattipätevyyden hankkimisesta ja säännöllisestä jatkokoulutuksesta. Ammattipätevyyden säilyttämiseksi koulutusta on hankittava viiden vuoden jaksoissa viisi päivää.
 
Uutelan Maansiirto Oy:n toimitusjohtaja ja liikenteestä vastaava Keijo Uutela kertoo, että heidän yrityksensä työntekijät koulutettiin tämän kevättalven aikana.
 
– Salpaus järjesti meille räätälöidyn koulutuksen, johon osallistui omia työntekijöitämme ja alihankkijoita yhteensä noin 10 henkilöä. Maanrakennusalalla talvi ja alkukevät ovat hiljaisempia, joten halusimme koulutuksen siihen ajankohtaan.
 
Uutela oli kuullut toiselta alan yritykseltä, että he olivat kouluttautuneet Salpauksessa, ja siksi hänkin otti sinne yhteyttä.
 
– Etuna Salpauksella olivat valmiit tilat koulutusta varten ja paikallisuus, joten meidän ei tarvinnut lähetä esimerkiksi Helsinkiin. Myös koulutusten hinta oli kohtuullinen, ja koulutukset järjestettiin joustavasti meidän toiveidemme mukaan – koulutuksia pidettiin esimerkiksi lauantaina, Uutela kertoo.
 
Uutelan Maansiirto on tällä hetkellä muun muassa Liipolan koulun, Toriparkin ja Lahden pelastuslaitoksen työmailla.
 
– Työturvan ja tieturvan koulutukset pitää uusia tietyin väliajoin, joten tässä nekin tulivat samalla suoritettua. On myös hyvä, että miesten ensiaputaidot on nyt päivitetty, Keijo Uutela sanoo.

 

Lisätietoa kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksista

 
Opintosihteeri Tarja Lähdesmäki, puh. 050 403 6807
Koulutuskeskus Salpauksen koulutustarjonta
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx