Oppisopimusopiskelija tuulettaa työyhteisöä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Oppisopimusopiskelija tuulettaa työyhteisöä
Työelämätarina
Oppisopimusopiskelijat Jani Matilainen, Päivi Löfgren ja Elina Jokinen
Jani Matilainen, Päivi Löfgrén ja Elina Jokinen suorittavat oppisopimusta Heinolan kaupungin nuorisotoimessa.
8.12.2014 8:45

Oppisopimusopiskelija tuulettaa työyhteisöä

​Heinolan kaupungin nuorisotoimiston työyhteisöön on jo kymmenen vuoden ajan kuulunut oppisopimusopiskelija. Hyöty on molemminpuolinen: työnantaja saa työpanoksen ja opiskelija työtä, oppia sekä tutkinnon.
 
- Oppisopimusopiskelija on meille selkeä resurssi. On terveellistä, että saamme työyhteisöömme uusia ihmisiä, jotka tuovat tänne oman näkemyksensä ja kokemuksensa. Se vähän tuulettaa tätä ryhmää, sanoo nuorisotoimenjohtaja Heli Warto.
 
- Kun oppisopimusopiskelija suorittaa teoriaopintoja, sieltä valuu uutta näkemystä ja tietoa myös työyksikköön. Nuorisotyössä on tärkeää, että pysyy ajan tasalla nuorten elämästä. Tämä on yksi ikkuna siihen, hän jatkaa.
 
Tällä hetkellä Heinolan nuorisopalveluissa on kolme oppisopimusopiskelijaa, joista kaksi opiskelee nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi ja yksi toimistosihteeriksi.
 
- Teemme aina kolmen vuoden työsopimuksen oppisopimuskoulutuksen ajaksi. Osa opiskelijoistamme on työllistynyt sen jälkeen meille vakituiseen työsuhteeseen ja osa muualle.
 
- Olemme saaneet hyviä opiskelijoita. Meille elämänkokemus on tärkeä asia, joten opiskelijat ovat aikuisia, joilla on jo kokemusta työelämästä. Kaikesta elämänkokemuksesta on hyötyä nuorisotyön puolella. Se vahvistaa omaa persoonaa, jota joutuu tässä työssä käyttämään.
 
Oppisopimusopiskelijalle nimetään aina yksi nuoriso-ohjaaja työpaikkakouluttajaksi. Kouluttajan rutiinit toimivat kätevästi sähköisen alustan kautta.
 
- Nimetty työpaikkakouluttaja hoitaa arvioinnit ja muun yhteistyön oppilaitoksen kanssa, mutta teemme työtä tiiminä ja osallistumme kaikki opiskelijan ohjaamiseen.
 
Mitä työnantajan kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa palkata oppisopimusopiskelijan?
 
- Työnantajan täytyy ottaa vastuu siitä, että taloon tulee opiskelija. Ketään ei saa ottaa nurkkaan istumaan. Opiskelija pitää ottaa työyhteisön jäseneksi, niin että hän kuuluu joukkoon ja häneen luotetaan. Ykkösasia on, että prosessi on mietitty etukäteen, sanoo Warto.
 
Teksti Silja Häikiö, kuva Ville Ritari
 

Lisätietoja NUORISO JA VAPAA-AIKA-ALAN oppisopimuskoulutuksesta

Koulutustarkastaja Reijo Nokelainen, puh. 050 526 5807
reijo.nokelainen[@]salpaus.fi 

 

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx