Oppisopimuskoulutukset ovat Constin kilpailuetu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Oppisopimuskoulutukset ovat Constin kilpailuetu
Työelämätarina
Consti Rakennusurakointi Oy / Jari Pynnönen
Aluejohtaja Jari Pynnönen uskoo, että työntekijät arvostavat koulutusmyönteisiä yrityksiä.
7.9.2015 12:30

Oppisopimuskoulutukset ovat Constin kilpailuetu

​Kun Consti Korjausurakointi Oy:ssä jo useamman vuoden töissä ollut kirvesmies viime syksynä ehdotti, että voisi opiskella itselleen talonrakennusalan ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksella, kannatti Constin aluejohtaja Jari Pynnönen heti ajatusta. Mies tietää, myös omakohtaisesti, että työntekijöiden kouluttaminen kannattaa.

- Oppisopimuskoulutus on yksi tapa saada yritykseen ammattitaitoisia työntekijöitä rakennusalalla, jolla ammattilaisia ei ole aina helppo löytää, perustelee Jari yrityksen myönteistä suhtautumista oppisopimuskoulutukseen.

Jari uskoo, että kouluttaminen auttaa myös pitämään ihmiset talossa, sillä työntekijät arvostavat koulutusmahdollisuuksia tarjoavaa työnantajaa. Samalla voidaan haastaa pölyttyneitä tapoja, uudistua ja kehittyä.

- Tutkinnon suorittajat tuovat meille uutta näkemystä asioiden tekemiseen ja eteenpäin viemiseen. Nyt oppisopimuskoulutuksessa opiskeleva Aaretti Niemitalo on aktiivinen nuori mies, jolla on paljon ideoita ja ajatuksia siitä, miten joku työvaihe olisi työmaalla hyvä tehdä.

Nykyisessä tiukassa taloustilanteessa tutkintojen hyöty korostuu edelleen, sillä etenkin julkisten hankintojen kilpailutuksissa pätevästä henkilökunnasta saa laatupisteitä.

- Rakennusalalla tutkinnot ovat kilpailuetu, Jari toteaa.

Keskustelut kehittävät

Sitoutumista oppisopimuskoulutus kyllä vaatii. Constissa opiskelupäiviltä maksetaan normaalia palkkaa, mutta opintoihin kuluu siivu myös opiskelijan vapaa-ajasta. Työnjohdolle tulee lisätöitä, kun he koordinoivat ja valvovat aidosti työhön nivoutuvia näyttötutkintoja.

- Työpaikalla ohjaamisesta vastaa työpaikkakouluttajana toimiva rakennusmestari, jonka kanssa opiskelija käy päivittäisiä keskusteluja. Koulutuksen edetessä opituista tiedoista ja taidoista keskustellaan, ja sitä kautta sitten kehitytään, Jari kertoo.

Oppisopimuskoulutus sopii sekä uusille että vanhoille työntekijöille

Constissa sekä toimihenkilöitä että työntekijöitä kannustetaan kouluttautumaan työssä oppien. Jari itse valmistui viime keväänä myynnin ammattitutkinnosta.

- Meillä on Lahden alueella noin 30 omaa työntekijää, ja lähes vuosittain joku on oppisopimuskoulutuksessa. Esimerkiksi nykyinen luottamusmiehemme tuli meille oppisopimuskoulutuksen kautta.

Lisäksi työmaille otetaan työssäoppijoita ja työharjoittelijoita.

- Tällä hetkellä meillä on viitisen ensimmäisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijaa Salpauksesta. Alan opiskelijat ja etenkin meillä työharjoittelun suorittaneet ovat ensisijalla myös kesätyöntekijöitä haettaessa, Jari kertoo.

Lisätietoja Salpauksen rakennusalan oppisopimuskoulutuksesta

koulutustarkastaja Ritva Koskinen, puh. 044 708 0249
ritva.koskinen[a]salpaus.fi

Teksti ja kuva: Laura Uotila

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx