Oppisopimus muuttaa muuttomiestä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Oppisopimus muuttaa muuttomiestä
Työelämätarina
Kalle Rellman
Elokuussa Kalle Rellman oli muuttamassa Salpauksen musiikkiteknologian opetustiloja Orimattilasta Lahteen.
31.8.2016 13:10

Oppisopimus muuttaa muuttomiestä

Työntekijöiden koulutus on yksi tapa huolehtia henkilöstöstä. Tämä tiedetään muutto- ja logistiikkayritys Niemi Palvelut Oy:ssä, mistä todisteena henkilöstölle tarjotaan monipuolisia koulutusmahdollisuuksia uran jokaisessa vaiheessa.
 
Jo tullessaan yritykseen jokainen Niemen uusi työntekijä, työtehtävästä riippumatta, käy yhtiön arvoja painottavan perehdytysohjelman. Perehdytyksessä työntekijät muun muassa työskentelevät erilaisilla muuttokeikoilla ja käyvät yleisemmin läpi yrityksen toimintaa ja asiakaspalvelun laatua.
 
Omien koulutusten lisäksi henkilöstön on mahdollisuus suorittaa tutkintoja oppisopimuksella. Niemen Lahden-toimipisteen aluepäällikkö Juha Ahvenaisen mukaan oppisopimus onkin todettu erittäin hyväksi malliksi niin yrityksen kuin henkilöstönkin kannalta.
 
-  Osaava ja motivoitunut henkilöstö on yrityksen voimavara, meille tärkeintä on asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyys, hän perustelee koulutuksen tärkeyttä.
 
Ahvenaisen mukaan ensimmäiset oppisopimukset tehtiin Niemellä vuonna 2010. Tähän mennessä oppisopimuksen kautta ammattiin on valmistunut noin 50 henkilöä.
 
Parhaillaan oppisopimuksella opiskelee valtakunnallisesti noin 35 niemiläistä.
 
- Suurin osa opiskelee muuttoautonkuljettajaksi, mutta oppisopimuksia on käynnissä myös kalusteasentajiksi, Ahvenainen iloitsee.
 
 

Kuljettajan ammattipätevyys kätevästi töiden ohessa

Kalle Rellman on yksi kahdesta Niemen Lahden toimipisteen työntekijästä, jotka kesäkuun alussa lähtivät suorittamaan logistiikan perustutkintoa oppisopimuksella.
 
- Olen ollut firmassa yli kaksi vuotta, ja hain opiskelemaan siksi, kun työpaikalla aukesi tällainen mahdollisuus.
 
Niemelle töihin Kalle päätyi vähän sattumalta: mies tarvitsi työpaikan, ja sellainen löytyi muuttomiehenä. Työtehtävät muuttuivat, kun hän suoritti tarvittavat pätevyydet ja sain luvan ajaa muuttoautoa. Logistiikka-alan perustutkinto tuo tehtävään lisäpätevyyttä ja -oppia.
 
Kallen tavoitteena on valmistua kahdessa vuodessa autonkuljettajaksi ja saada kuljetusalan perustason ammattipätevyys. Opinnoissa käsitellään ajotaitojen lisäksi muun muassa kuormaamista, työkoneiden huoltoa ja kuljetuspalveluiden laatua. Suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, lähiopetuspäiviä Kallella on keskimäärin kerran kuukaudessa.
 
- Työ on hyvin joustavaa, joten koulupäivät pystyy järjestelemään helposti, Kalle kertoo.

 

Kysy lisää auto- ja logistiikka-alan oppisopimuskoulutuksesta

Asiakasvastaava Rita Onkalo, puh. 050 526 5889, etunimi.sukunimi@salpaus.fi
 
Teksti ja kuvat: Laura Uotila
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx