Oppisopimuksella kone- ja metallialalle – Salpaus, ole hyvä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Oppisopimuksella kone- ja metallialalle – Salpaus, ole hyvä
Uutinen
26.2.2016 12:25

Oppisopimuksella kone- ja metallialalle – Salpaus, ole hyvä

​Koulutuskeskus Salpauksessa metallialan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja oppisopimuksella suorittaa vuosittain noin 20 opiskelijaa. Oppisopimuskoulutus sopii motivoituneelle ja itsenäiselle aikuisille tai nuorelle, joka oppii mielellään käytännössä tekemällä.

Oppisopimuksella metallialalla opiskelevista pitää Salpauksessa huolta rautainen viisikko. Koulutustarkastaja Rita Onkalo ja opintosihteeri Heli Monto oppisopimuspalveluista ovat usein oppisopimuskoulutukseen hakeutuvan ensimmäinen kontakti Salpauksessa. He auttavat ja neuvovat sopimuksen solmimiseen liittyvissä asioissa. Tietopuolisen opetuksen koordinoinnista ja henkilökohtaistamisesta vastaa opettaja Ari Mansikkaniemi kone- ja metallialalta. Opintosihteeri Sinikka Harinen hoitaa opintojen kirjaukset, seuraa etenemistä ja lopulta tekee todistukset tutkinnon valmistuttua. Metallialan kaikista koulutusmuodoista vastaa opetusalapäällikkö Jari Pöyhönen.

Miten metallialan oppisopimuskoulutukseen haetaan?

Koulutuksesta kiinnostunut on jo alan töissä tai etsii itselleen työpaikan, minkä jälkeen Salpauksen oppisopimuspalveluiden väki selvittää työpaikan sopivuuden oppisopimuspaikaksi. Kun paikka on todettu sopivaksi, solmitaan kirjallinen oppisopimus työnantajan, opiskelijan ja koulutustarkastajan kanssa. Oppisopimuksia on mahdollista tehdä pitkin vuotta.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtaistamissuunnitelma

Opinnoissa otetaan huomioon opiskelijan aiempi osaaminen. Työpaikkakouluttaja ja opettaja laativat yhdessä opiskelijan ja työnantajan kanssa henkilökohtaistamissuunnitelman, jossa otetaan huomioon opiskelijan olemassa oleva osaaminen, esimerkiksi työkokemus. Osaaminen voi lyhentää tyypillisesti 2–3 vuotta kestävien opintojen pituutta. Suunnitelmaan kootaan tiedot lähiopetuksesta, tutkintotilaisuuksista ja aikatauluista.

Tietopuolisia opintoja on pari päivää kuukaudessa

Tutkintoihin sisältyy tietopuolisia opintoja, joita on keskimäärin pari päivää kuukaudessa.  Oppisopimusopiskelijat osallistuvat opetukseen muiden opiskelijoiden kanssa.

Työssä oppiminen osana opintoja

Tutkinnot koostuvat erilaisista tutkinnon osista, joihin kaikkiin sisältyy työssä oppiminen.

Ammattitaito osoitetaan tutkintotilaisuuksissa

Opiskelija todistaa ammattitaitonsa ja osaamisensa tutkintotilaisuuksissa, jotka järjestetään aidossa työympäristössä, monesti omalla työpaikalla. Tutkintotilaisuuksia ovat arvioimassa työelämän edustajat sekä opettaja. Tutkintotilaisuuksien lisäksi oppisopimusopiskelija saa jatkuvasti palautetta työstään työpaikkakouluttajaltaan.

Salpauksen kone- ja metalliala uudistuu

Salpauksen kone- ja metallialalla panostetaan oppimisympäristöjen kehittämiseen. Vipusenkadun kampukselle nousee vuoden 2017 loppuun mennessä täysin uusi metallialan oppimisympäristö osana nykyaikaista teknologia-alan kampuskokonaisuutta. Lisäksi Salpaus tiivistää edelleen yhteistyötään työelämän kanssa. Tavoitteena on tarjota lähivuosina Suomen nykyaikaisin metallialan oppimisympäristö.

Lisätietoja kone- ja metallialan oppisopimuskoulutuksesta Salpauksessa

koulutustarkastaja Rita Onkalo, puh. 050 526 5889, etunimi.sukunimi@salpaus.fi

Lue lisää onnistumisista:

Oppisopimuskoulutus vei työputkeen
Heistä on moneksi  Makronilla
Oppisopimuksella yhtiökumppaniksi  Jopas Jesse yllätyksen järjesti
Hitsaajan ammattitutkinnosta varmuutta tekemiseen
Oppisopimuksella osaava nuori omaan firmaan

Kuva: Risto Koiranen

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx