Oppimispelejä ja lisättyä todellisuutta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Oppimispelejä ja lisättyä todellisuutta
Uutinen
Mobiili-Mölkky
Mölkkyä on keväästä asti voinut pelata mobiilisti iPhonella tai Android-puhelimella samoilla säännöillä kuin pihapeliä.
11.10.2012 10:20

Oppimispelejä ja lisättyä todellisuutta

Mamma Marian logolla varustettu QR-koodi houkuttelee ravintolan ulkopuolella.  


– Oppimispeli sopii mihin vain. Yhdysvalloissa on kouluja, jotka opettavat pelkästään pelien avulla, sanoo AduSal Oy:n myyntijohtaja Georges Segura.

 
Segura on ollut mukana kehittämässä mm. Salpauksen talonrakennusalalle Sandbox-oppimispeliä, jossa opiskelijat voivat virtuaalisesti rakentaa talon perustuksista kattoon asti.
 
Sastamalan koulutuskuntayhtymälle AduSal kehittää parhaillaan opetussovellusta, jossa hyödynnetään lisättyä todellisuutta autoalalla. 3D-lasit päässä voi tutustua moottoriin, tehonsiirtoon, alustaan tai sähköjärjestelmään.
 
– Kiinnostus lisättyä todellisuutta kohtaan kasvaa. Moni suomalainen opettaja ei vielä tiedä, mitä se on, mutta meidän tehtävämme on tuoda sitä esiin.
 
Esimerkiksi Lontoon olympialaisissa kuulantyönnön hopea- ja kultarajat näytettiin lisätyn todellisuuden avulla. Samoin mäkihypyn K-piste on lisättyä todellisuutta.
 

Salpauksesta AduSaliin

Segura siirtyi Koulutuskeskus Salpauksesta AduSal Oy:n palkkalistoille, kun Salpaus perusti yhtiön keväällä 2011. AduSal hyödyntää lisätyn todellisuuden sovelluksissaan ranskalaisen Total Immersionin kehittämää ohjelmistoa. Total Immersion halusi edustajakseen ja yhteistyökumppanikseen yrityksen, mikä oli yksi syy perustaa AduSal.
 
– Salpauksessa oli paljon lisätyn todellisuuden osaamista, jota ei pystytty täysin hyödyntämään. AduSalin kautta voimme myydä osaamistamme yrityksille, selventää Segura.
 

QR-koodit helpottavat ravintolan asiakkaita

Lahtelainen Mamma Maria -ravintola hyödyntää lisättyä todellisuutta pizzapelissään, jota voi pelata mobiililaitteilla. Tämän lisäksi Mamma Maria käyttää QR-koodeja, joiden kautta asiakkaat saavat lisätietoja ravintolasta ja ruoista.
 
– AduSal suunnitteli meille uudet nettisivut, QR-koodit ja pelin. Ihan jokaisella ravintolalla Suomessa ei ole QR-koodeja ruokalistoissa. Tämä oli ensimmäinen askel, ja suunnittelemme myös jatkokehitystä, kertoo Mamma Marian Luciano Martins.
 

Mölkkyä mobiilisti

Myös Tuoterenkaan mobiili-Mölkky on AduSalin käsialaa. Mölkkyä on keväästä asti voinut pelata mobiilisti iPhonella tai Android-puhelimella samoilla säännöillä kuin pihapeliä. Mobiili-Mölkky sisältää myös perinteiseen Mölkkyyn sopivan pistelaskurin.
 
– Idean keksi alun perin Liukkosen Mikko AduSalista, koska hän pelaa Mölkkyä muutenkin. Toteutus oli asiakkaan näkökulmasta helppo juttu, mutta toki tuotteen vieminen markkinoille vaatii työtä, sanoo Tuoterenkaan johtaja Pekka Kotiaho.
  • Päätuote lisätty todellisuus.
  • Tekee myös 3D-efektejä ja -pelejä, valokuvia, videoita ja niiden editointia, QR-koodeja, nettisivustoja, mobiilisivustoja, mobiilipelejä sekä sovelluksia Androidille, iPhonille ja Windowsille. 

 

Teksti Silja Häikiö
 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx