Opiskelijat viettivät aktiivista syyspäivää Ståfestissä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opiskelijat viettivät aktiivista syyspäivää Ståfestissä
Uutinen
Lahden kaupungin nuorisopalvelujen pisteessä tehtävänä oli frisbeen tarkkuusheitto.
4.10.2013 13:00

Opiskelijat viettivät aktiivista syyspäivää Ståfestissä

​Kampustapahtuma Ståfest kokosi noin 700 Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaa virkistäytymään kirpeänä lokakuun päivänä. Tapahtuma koostui erilaisista toiminnallisista ja informatiivisista pisteistä, joita opiskelijat kiersivät. Jokaisesta pisteestä, jossa suoritti tehtävän tai vastasi esimerkiksi kyselyyn, sai leiman passiin. Täydellä passilla pääsi nauttimaan mehusta ja leipomoalan opiskelijoiden tekemästä pullasta.

Lahden ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijoiden osuuskunta Motions11 oli toteuttanut tapahtumaan rasteja, joissa oli mahdollisuus kokeilla muun muassa olympiarataa, sumopainia, puhallustikkaa ja puristusvoimamittausta.

Sisällä puolestaan saattoi istahtaa hetkeksi nauttimaan pikakampauksesta. Ensimmäisen vuoden parturi-kampaajaopiskelijat laittoivat halukkaiden hiuksia, ja tulijoita tähän pisteeseen riitti koko ajan.
 
– Teemme esimerkiksi kiharoita, lettejä ja mitä vain asiakkaat haluavat. Tuntuu hyvältä, että pääsemme näin harjoittelemaan käytännön työtä, kampaajaksi opiskeleva Susanne Berilla kertoi.
 
Myös monet järjestöt ja muut toimijat olivat mukana esittelemässä toimintaansa. Katupartiointia ja ehkäisevää päihdetyötä tekevä Monon Side ry kysyi nuorten mielipidettä energiajuomien käytöstä. Tarralapuilla seinälle laitetuista vastauksista näkyi, että nuorten mielestä vanhemmilla ja koululla on oikeus rajoittaa energiajuomien käyttöä, ja sopivaksi ikärajaksi juomille he pitivät viittätoista, kuuttatoista tai jopa kahdeksaatoista vuotta.
 
Seurakunnan pisteessä puolestaan sai kirjoittaa itselleen tulevaisuuteen kirjeen, joka postitetaan kotiin vuoden kuluttua. Taitaja2014-kilpailu oli tuonut tapahtumaan graffiti-seinämän, joka loisti upeissa väreissä satojen opiskelijoiden osallistuttua sen maalaamiseen.
 
Tapahtumaan osallistuivat myös Päijät-Hämeen pelastuslaitos, opiskeluterveydenhuolto, suun terveydenhuolto, Myllyhoitoyhdistys ry, Päijät-Hämeen muistiyhdistys ry, Lahden kaupungin nuorisopalvelut, SPR veripalvelu, Lähipoliisi, Valopilkku-projekti, YES Päijät-Häme ja Ankkuri-hanke.
 

Esittelypöytien ympärillä riitti vilskettä.


Nuoret ottivat tarralapuilla kantaa mm. energiajuomien ikärajoihin.


Opiskelijat saivat haastaa kaverinsa 30 metrin pituisella olympiaradalla.
 
teksti: Tiina Jakobsson
kuvat: Sanna Henttonen
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx