Opiskelijat saivat työnantajan vinkkejä työnhakuun - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opiskelijat saivat työnantajan vinkkejä työnhakuun
Uutinen
Kimmo Martikainen puhuu auditoriossa opiskelijoille
8.10.2013 16:10

Opiskelijat saivat työnantajan vinkkejä työnhakuun

​Auditoriollinen opiskelijoita kuuntelee kiinnostuneena, kun toimitusjohtaja Kimmo Martikainen Lahden Tilikeskus Oy:stä antaa vinkkejä työnhakuun ja työhaastatteluun.
 
– Faktahan on se, että minunkaltaisena konservatiiviset, keski-ikäiset ihmiset päättävät, keitä yrityksiin otetaan töihin. Kannattaa siis ottaa tämä näkökulma huomioon, Martikainen hymyilee esityksensä aluksi.
 
Monissa yrityksissä työskennellyt Martikainen on tehnyt urallaan paljon rekrytointeja ja työhaastatteluja.
 
– Eniten haastatteluja tein Patria Pilot Training Oy:ssä, joka on lentäjiä kouluttava yksityinen yritys. Haastattelimme ja testasimme lentäjäopintoihin hakevat, Martikainen kertoo.
 
Asiallisuus on valttia
 
Martikainen antaa neuvoja kesätyöpaikkaa tai ensimmäistä valmistumisen jälkeistä työpaikkaansa hakeville. Perusasioiden pitää ehdottomasti olla hallussa: laita ansioluetteloon valokuva itsestäsi, suhteiden käyttäminen on sallittua ja suotavaa, ole löydettävissä myös LinkedIn-palvelussa.
 
– Haetpa työpaikkaa sitten sähköpostihakemuksella, soittamalla yritykseen tai Linkedinin kautta, niin hae sitä aina itse. Ei anna hyvää kuvaa, jos äiti tai isä soittaa työpaikkaan lapsen puolesta, Martikainen painottaa.
 
Kaikenlainen siisteys ja fiksuus ovat töitä hakiessa ensiarvoisen tärkeitä. Tähän kuuluvat mm. hakemuksen huoliteltu kieli, sähköpostiosoite jossa on etu- ja sukunimi, puhelimeen vastaaminen koko nimellä ja siisti pukeutuminen hiuksia myöten.
 
– Työnantajat arvostavat hyvin paljon oma-aloitteisuutta ja reippautta. Myös työorientoituneisuuden ja kiinnostuksen työhön pitää tulla esiin sekä hakemuksessa että työhaastattelussa. Pitkä selostus omasta jääkiekkoharrastuksesta ei välttämättä vakuuta työnantajaa siitä, että henkilö on motivoitunut työskentelemään juuri heidän yrityksessään.
 
Lopuksi Martikainen antaa vielä vinkin vastavalmistuneille.
 
– Ei kannata harmitella sitä, että osa töistä on siirtynyt ulkomaille, vaan lähteä sinne myös itse. Esimerkiksi Keski- ja Itä-Euroopan maihin siirtyneissä liiketalouden työpaikoissa tarvitaan suomenkielisiä yhteyshenkilöitä. Samalla saat itse hyvää työkokemusta.
 
Kimmo Martikainen puhui Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoille ”Tehosta työnhakuasi – esiinny eduksesi” -seminaarissa 7. lokakuuta.

teksti ja kuva: Tiina Jakobsson
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx