Omakotitaloja opiskelijatyönä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Omakotitaloja opiskelijatyönä
Uutinen
Salpauksen opiskelijat ovat rakentaneet taloja mm. Heinolan Pirttiniemeen.
 
15.3.2012 10:45

Omakotitaloja opiskelijatyönä

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat rakentavat osana opintojaan pientaloja Heinolan Pirttiniemeen sekä Lahden Karistoon ja Ahtialaan.
 
Opiskelijat ovat juuri saaneet valmiiksi matalaenergiatalon Heinolan Pirttiniemeen. Kohteen lämmitysenergian kulutus on jopa alle puolet tavanomaisesta. Talon toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakennuksen lämmönerityskykyyn ja tiiviyteen. Pirttiniemen alueelle on rakenteilla myös kaksi muuta omakotitaloa opiskelijaprojektina.
 

Ryhmärakentaminen säästää kustannuksia

Lahden Karistossa ensimmäisen kohteen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2011. Kaiken kaikkiaan Salpauksen opiskelijat rakentavat Karistoon myytäväksi viisi erillistaloa ja kolme paritaloa.  
 
Kariston talot perustuvat valmiiseen talomallistoon, joka on suunniteltu Lahden tiede- ja yrityspuiston koordinoimassa SouthWood-hankkeessa.
 
Karistossa on kokeiltu myös ryhmärakentamista, jossa rakentajat voivat säästää kustannuksia tekemällä hankintoja ja työvaiheita yhdessä. Koulutuskeskus Salpauksen rakennustyömaalla ryhmärakentamisesta on saatu hyviä kokemuksia.
 
– Opiskelijamme ovat esimerkiksi käyneet työssäoppimassa yksityisten rakennuksilla, jolloin opiskelijoiden oppimisympäristö laajenee ja rakentajat saavat lisätyövoimaa, kertoo Salpauksen talonrakennuksen lehtori Matti Haara.
 

Toinen opiskeluvuosi kuluu pientalotyömailla

Lahden seudulle on rakennettu pientaloja rakennusalan opiskelijatyönä vuodesta 1970 alkaen. Valmiita kohteita on jo noin viisikymmentä.
 
– Rakennusalan opiskelijoiden toinen opiskeluvuosi kuluu lähes kokonaan työmaakoulussa eli Salpauksen pientalotyömailla. Tällä hetkellä toisen vuoden opiskelijoita on Lahdessa ja Heinolassa yhteensä 88, kertoo Koulutuskeskus Salpauksen koulutuspäällikkö Hannu Rinne.
 

Lisätietoja

talonrakennuksen lehtori Matti Haara, puh. 050 380 8323
rakennusalan koulutuspäällikkö Hannu Rinne, puh. 050 538 2324
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx