Opiskelijat näyttävästi mukana Kätevä-messuilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opiskelijat näyttävästi mukana Kätevä-messuilla
Uutinen
10.1.2014 9:50

Opiskelijat näyttävästi mukana Kätevä-messuilla

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat osallistuivat näyttävästi 2.-3.marraskuuta 2013 pidettyihin Kätevä - Tekevä - Lukeva- messuihin Lahden messukeskuksessa. Salpaus osallistui messuille suurella messuosastolla ja paljon huomiota herättäneellä Lumous -muotinäytöksellä.  Messujen toteutukseen osallistui pitkälti toista sataa opiskelijaa eri aloilta ja heidän opettajansa. 

Messuosasto

Salpauksen messuosaston suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi tilasuunnittelun opiskelijat. Messujen aikana osastolla oli mahdollisuus tutustua puualan, kaiverrusalan, hius- ja kauneudenhoitoalan, tarpeistonvalmistuksen, verhoilijoiden ja vaatetusalan opiskelijoiden työnäytöksiin.

Muotinäytös

Lumous 2013 -muotinäytöksen vaatteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastasi vaatetusalan opiskelijat ja he toimivat myös mallien pukijoina näytöksen aikana. Näytöksen yhtenä sisääntulona nähdyt suuret afrikkalaiset naamiot olivat tarpeistonvalmistuksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden valmistamia. Av-tuotannon opiskelijat vastasivat messulavan valaistuksesta, äänentoistosta ja videoinnista. Sirkusalan opiskelijat toimivat näytöksen malleina ja sirkusnumeroiden esiintyjinä.  Mallien meikit ja kampaukset oli hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden käsialaa. Näytöksen logo, mainokset, käsiohjelma ja valokuvaus toteutettiin graafisen suunnittelun opiskelijoiden toimesta.

Lumous logo (pdf)
Lumous käsiohjelma (pdf)
Lumous juliste (pdf)

Lumous 2013 muotinäytös oli taidokkaasti koostettu kokonaisuus jossa esiteltiin vaatetusalan opiskelijoiden monipuolista osaamista huikeiden sirkusnumeroiden siivittäminä.

  • Ensimmäisessä sisääntulossa esiteltiin opiskelijoiden viime vuoden opiskelija- ja opinnäytetöitä hameita, housuja, mekkoja ja paitoja.
  • Toisena sisääntulona oli Anniina Nurmen Nurmi Design Oy:n kanssa tehty yhteistyömallisto, joka toteutettiin zerowaste- kaavoituksella, eli kaavoituksella jossa kankaasta ei jää hukkapaloja.
  • Kolmantena sisääntulona näytöksessä esiteltiin tarpeistonvalmistajien suuret, afrikkalaiset naamiot.
  • Neljäntenä sisääntulona nähtiin Kierrätysmyymälä Patinan kanssa yhteistyönä toteutettu Lumous2013 -mallisto. Kierrätysteeman mukaisesti malliston asusteet oli valmistettu vanhoista kauluspaidoista ja farkuista.
  • Viimeisenä lavalle asteli Patinan kierrätysmateriaaleista valmistettuja fantasiapukuja. Pukujen valmistusmateriaalina oli käytetty mm. sanomalehti-, kopio- ja wc-paperia, kierrätettyjä verhoja, kirjan sivuja ja simpukoita.

Näytöksen hienosta koreografiasta vastasi Sari Louko.

Näytös huomioitiin myös lahtelaisessa mediassa, mm. Etelä-Suomen Sanomat kuvasi näytöstä ja haastatteli sen valmistukseen osallistuneita opiskelijoita.

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx