Opiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa
Uutinen
17.2.2016 15:00

Opiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat vastaavat Salpausselän kisoissa 19.–21.2. muun muassa mäkihyppääjien ja yhdistetyn kilpailijoiden sekä heidän huoltajiensa päivittäisistä ruokailuista. Ruokia valmistamassa ja tarjoilemassa on yhteensä noin 50 kokki-, tarjoilija- ja leipuriopiskelijaa. Ruokailijoita odotetaan päivittäin olevan noin 1 000.

Opiskelijat valmistavat urheilijoille ja heidän huoltajilleen päivittäin lounaan, joka koostuu laatikko- tai pastaruuasta, keitosta ja salaatista. Lounaan kanssa tarjoillaan leipuriopiskelijoiden valmistamaa tuoretta leipää. Kaikki ruuat valmistetaan kisapaikan lähellä Salpauksen Kulinaaritalossa Svinhufvudinkadulla, josta ne kuljetetaan kisa-alueelle. Tapahtumapaikalla tarjoilijaopiskelijat huolehtivat ruokien esillepanosta ja ruokailijoiden palvelemisesta. Urheilijoille ja huoltajille tarjotaan lisäksi kahvia ja välipaloja, kuten itse tehtyjä myslipatukoita, jotka saivat viime vuonna paljon kiitosta.

- Lahti on profiloitunut tapahtumien kaupunkina, ja mielestäni on tärkeää että cateringalan opiskelijat saavat olla mukana näissä tilaisuuksissa, kertoo hotelli-, ravintola- ja cateringalan lehtori Vesa Työppönen.

- Odotettavissa on taas neljä päivää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ennen kaikkea tekemisen iloa, reilua meininkiä ja oppimisen rohkeutta.

Salpaus pystyttää lisäksi kisa-alueen läheisyyteen Paasikivenkadulle Lumibaarin, josta kisavieraat ja muut alueella liikkuvat voivat ostaa esimerkiksi lämmintä kaakaota ja makkaraa. Lumibaari on avoinna perjantaina ja lauantaina kello 14–18.

Opiskelijoita myös asiakaspalvelussa ja esiintymässä

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden lisäksi Salpausselän kisojen järjestelyssä on mukana matkailualan opiskelijoita, joita voi viikonlopun aikana kohdata muun muassa lipunmyynnissä ja muissa asiakaspalvelu- ja neuvontatehtävissä. Matkailualan opiskelijat ovat olleet mukana myös perehdyttämässä kisojen vapaaehtoisia. Tapahtuma-alueella nähdään lisäksi Salpauksen sirkusartistiopiskelijoita, jotka viihdyttävät kävijöitä viikonlopun aikana.

Koulutuskeskus Salpaus tulee olemaan vahvasti mukana myös vuoden 2017 MM-kisojen järjestelyissä ja toteutuksessa.

Lisätietoja

hotelli-, ravintola- ja catering-alan lehtori Vesa Työppönen, puh. 044 708 0670

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx