Opinnäytteenä SAKUstars-kisojen seremoniat - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opinnäytteenä SAKUstars-kisojen seremoniat
Opiskelijatarina
Karoliina Koitla ja Jenny Simpanen-Väisänen
27.2.2013 15:40

Opinnäytteenä SAKUstars-kisojen seremoniat

Mitä tapahtumien suunnittelu vaatii ja mikä siinä on parasta?  
Matkailualan opiskelijat Karoliina Koitla ja Jenny Simpanen-Väisänen kertovat.
 
”Opiskelemme viimeistä vuotta matkailupalveluidentuottajiksi. Kolme vuotta on hujahtanut hetkessä, ja päähän on jäänyt paljon uutta tietoa.
 
Koulutuksemme aikana olemme käyneet erilaisia turvallisuuskoulutuksia, muun muassa matkailuturvallisuus sekä hätä- ja ensiapukursseja. Kurssivalinnoissa on ollut paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kuten opastuspalveluja, kahvilapalveluja, erä- ja luontoruokailua sekä majoitus- ja varausjärjestelmän opettelua. Lisäksi olemme saaneet valmiudet toimia anniskelutehtävissä
 
Matkailuala antaa valmiudet lähes mihin vain. Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana olleet jo viisi kertaa työssäoppimisjaksolla. Koulu mahdollistaa sen, että työssäoppimassa voi olla myös ulkomailla, esimerkiksi kaksi onnellista ryhmäläistämme ovat tällä hetkellä Thaimaassa.
 
Lisäksi työssäoppimista on tehty ryhmässämme mm. Saksassa, Levillä ja Rukalla, sekä ihan tutussa Lahdessa ja sen lähiympäristössä. Valmistumisen jälkeen meillä on mahdollisuuksia toimia erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä.
 
Ennen valmistumista on kuitenkin edessä opinnäytteen tekeminen. Saimme mahtavan mahdollisuuden tuottaa ryhmäopinnäytteenä seremoniat ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailuihin, jotka järjestetään Lahdessa 16.–18.4.2013. Käytännössä tämä tarkoittaa avajaisia, kavalkadia, opiskelijabileitä ja päättäjäisiä.
 
Saamme tehdä juuri sellaisia työtehtäviä, joita tuottajan työhön kuuluu: suunnitella, käsikirjoittaa ja ajoittaa seremoniat sekä varmistaa itse tapahtumassa, että kaikki sujuu kuin rasvattu.
 
Aloimme ryhmänä suunnitella tapahtumia jo lokakuussa. Tammikuun alusta asti olemme olleet kahdestaan työssäoppimisjaksolla SAKUstarsissa, ja työtehtävät ovat kaikkea muuta kuin tylsiä.
 
Suunnittelemme bileiden sisustusta sekä ohjelmanumeroita, aikataulutamme sekä teemme yhteistyötä esiintyjien kanssa. Tietenkin suunnittelemme myös SAKUstars-seremonioiden tärkeintä asiaa, eli kilpailuiden voittajien palkitsemista. Lisäksi saamme oppia tekniikan ammattilaisilta lähestulkoon päivittäin tapahtuman tuottamisen tekniikasta.
 
Olemme saaneet valtavasti oikeuksia suunnitella tapahtumien sisältöä itse, vaikkakin viimeinen päätäntävalta on tapahtumakoordinaattorilla, niin kuin jokaisen tapahtuman tuottamisessa.
 
Kaiken kaikkiaan koulu on antanut paljon. Uskomme, että jokainen meistä on tällä hetkellä jo valmis vaativaankin asiakaspalvelutyöhön. Koulunkäynti ei tietenkään ole ollut aina ruusuilla tanssimista, mutta osaava opettajakunta on hyvin tsempannut ja auttanut meidät kaikki maaliin asti.”
 

 

Lisätietoja

 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx