Opettajat työelämässä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opettajat työelämässä
Työelämätarina
Q-Link Oy
13.3.2013 15:20

Opettajat työelämässä

Q-Link Oy:n Johanna Laine on työllistänyt matkailualan opettajia työelämäjaksoille ja näin antanut heille mahdollisuuden päästä tutustumaan ohjelmapalveluyrityksen arkeen. Työelämäjaksolla ammattiaineen opettaja pääsee päivittämään omaa ammatillista osaamistaan ja jakamaan sitä taas opiskelijoilleen.
 
– Opettajilta tulee erilaisia ajatuksia ja näkökulmia, jollaisia emme itse olisi ehkä tulleet ajatelleeksi, Laine kertoo.
 
Laineen mukaan opettajat tietävät työ- ja elämänkokemuksensa perusteella, miten toimia erilaisten asiakkaiden, kuten vaikkapa yritysasiakkaiden kanssa. Tässä on suuri ero esimerkiksi opiskelijoihin.
 

Jääkartingia ja kalastusta

Viimeksi Q- Link Oy:ssä oli opettajan työelämäjaksolla Koulutuskeskus Salpauksen matkailualan opettaja Pekka Paunu. Hän teki kaikenlaisia töitä, joita muutkin työntekijät tekevät. Hän oli mukana muun muassa jääkartingissa ja kalastuksessa sekä isännöimässä savusaunan vieraita.
 
– Opettajat oppivat meiltä tietynlaista yrittäjän näkökulmaa ja ajattelutapaa. Me taas olemme saaneet heiltä päivitystä esimerkiksi turvallisuusasioihin.
 
– Opettajat lähestyvät asioita vähän teoreettisemmin, mutta arvostavat työtämme. Otamme mielellämme opiskelijoiden lisäksi myös opettajia tutustumaan toimintaamme.
 

Työssäoppijat töissä

Koulutuskeskus Salpauksesta on ollut myös opiskelijoita työssäoppimassa Q-Link Oy:llä. Opiskelijat saavat olla osana koko yritystä ja tehdä kaikenlaisia hommia ja askareita, jollaisia tulevaisuudessa matkailualan töissä voi tulla vastaan.
 
– Yritämme aina näyttää kaiken, mitä yritys pitää sisällään ja katsomme, että he näkevät ja tekevät kaikkea.
 
Usein opiskelijat yllättyvät siitä, miten laaja käsitys matkailuala on. Se ei ole vain asiakkaiden opastusta, vaan myös esivalmisteluja ja loppusiivouksia, joten vain pieni osa prosessia ollaan asiakkaiden kanssa.
 
Jotkut opiskelijat ovat ahkeruutensa ansioista päässeet Q-Linkille myös keikkahommiin työssäoppimisjaksonsa jälkeen.
 

Koulutuksia henkilökunnalle

Q-link on ostanut Koulutuskeskus Salpaukselta erilaisia koulutuspaketteja, kuten anniskelupassin ja hygieniapassin suoritukset.
 
– Hygieniapassi on tärkeä, kun esimerkiksi viedään ruokaa luontoon, aktiviteettien ääreen.
 

Mikä Q-Link Oy oikein on?

Q-Link Oy on pienyritys, joka toimii Vierumäellä ja Vuolenkoskella. Tuotemenu sisältää erilaisia ohjelmapalveluita kaikille, pääasiassa yrityksille: on mönkijä- ja kelkkasafareita, jääkartingia ja kalastusta.
 
Suosituimmat tuotteet ovat kuitenkin tilaussavusaunat sekä niiden yhteydessä olevat tilausravintolat, Lossirannan kartano sekä siellä sijaitseva viinitupa. Ohjelmat kehitellään tulevan ryhmän tarpeiden mukaan, joten jokaiselle on jotakin.
 
Teksti Veera Mäkelä, kuva Q-Link Oy
 

Lisätietoja

Q-Link Oy 

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx