Office 365 -koulutuksessa on aikaa ymmärtää, oppia ja testata - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Office 365 -koulutuksessa on aikaa ymmärtää, oppia ja testata
Opiskelijatarina
21.12.2015 12:45

Office 365 -koulutuksessa on aikaa ymmärtää, oppia ja testata

​ICT-ala muuttuu nopeasti, mutta työelämässä ei aina ole helppo ottaa aikaa uuden oppimiselle. Halu testata rauhassa ja syventää osaamista ajoi järjestelmäasiantuntija Mika Pesosen ITsPro Oy:stä Koulutuskeskus Salpaukseen Office 365 -asiantuntijakoulutukseen.

- Halusin päästä perehtymään paremmin ja tekemään testejä isommassa ympäristössä, sillä töissä siihen harvemmin on aikaa tai mahdollisuutta, Mika kertoo.

Samoilla linjoilla on PC-Apu Oy:n Mika Wahlman, jolle Office 365 -ympäristö oli tosin vieraampi. Hän uskoo sen kuitenkin kasvattavan merkitystään myös yksityishenkilöiden ja pienyrityksen keskuudessa.

Wahlman uskoo, että koulutuksesta voi olla hyötyä uusien asiakkaiden houkuttelemisessa ja palvelemisessa. Mikäli uutta liiketoimintaa syntyy, aikoo hän kannustaa myös muita työntekijöitä osallistumaan koulutukseen.

- Tämä oli koulutus aiheesta, jota ei ole helppo itse oppia. Ei voi vain lähteä tekemään, vaan pitää olla kokemusta, hän toteaa.

Sertifiointi mahdollistaa Microsoft-kumppanuuden

Kurssilla on asiantuntijoiden ja Salpauksen opettajien vetämien lähipäivien lisäksi työpajapäiviä, joiden aikana keskitytään itsenäisesti ja yhdessä opiskeltavien asioiden työstämiseen. Mikat kertovatkin oppineensa ja saaneensa tukea myös muilta kurssilaisilta.

- Kurssilla on ympärillä fiksuja ihmisiä, joilla on näkemyksiä, joita ei itse ajattele. Heiltä voin kysyä apua, ja aina joku tuntuu tietävän, Mika Wahlman kertoo.

Kurssilaiset pääsevät suorittamaan lisäksi kaksi Microsoftin sertifiointitestiä, jotka läpäissyt toimija voi hakea Microsoft-kumppanuutta.

- Sertifikaatti on bonus, joka saattaa olla myöhemmin hyödyllinen. Nyt tärkeintä on päästä tekemään rauhassa ja ymmärtämään, summaa Mika Wahlman omat tavoitteensa.

Office 365 -asiantuntijakoulutus on yksi Hämeen ELY-keskuksen tukemista täsmäkoulutuksista, joita tarjotaan hämäläisille yrityksille. ELY-keskukselta saatu tuki vaikutti molempien Mikojen osallistumiseen.

- Pienelle firmalle tuella on iso merkitys. Ilman tukijärjestelmää olisi kurssi jäänyt luultavasti käymättä, kertoo yrittäjänä toimiva Mika Wahlman, joka osallistui koulutukseen yhden työntekijänsä kanssa.

Myös Mika Pesonen ehdotti koulutusta esimiehelleen juuri tuen ansiosta. Päätökseen vaikutti lisäksi koulutuksen ja testien sijainti Lahdessa.

Teksti ja kuva: Laura Uotila

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx